Čeká mě anestezie, takže si konečně odpočinu, směje se po náročném programu biker Kulhavý

Stříbrý biker z olympijských her v Riu de Janeiru Jaroslav Kulhavý se včera vrátil zpátky do rodného Ústí nad Orlicí. Tam na něj čekaly stovky fanoušků, se kterými si oslavy užil. A také zapřemýšlel nad tím, co bude dál jak v nejbližších týdnech, tak i třeba s výhledem k další olympiádě, která se v roce 2020 uskuteční v japonském Tokiu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biker Jaroslav Kulhavý po návratu do rodného Ústí nad Orlicí

Biker Jaroslav Kulhavý po návratu do rodného Ústí nad Orlicí | Zdroj: ČTK

Oslavy v Ústí se nesly v japonském duchu. A to kvůli příští olympiádě, která bude v Tokiu. Tam by fanoušci chtěli vidět Kulhavého znovu se zlatou medailí. Sám biker říká, že to je ale ještě hodně vzdálená budoucnost.

„Je to velký závazek, ale čtyři roky jsou strašně dlouhá doba. Může se stát spousta věcí, jako se stala od Londýna po Rio, kdy to nebylo úplně ideální, ale nakonec to dopadlo dobře. Doufám ale, že to dobře dopadne i v Tokiu. Jsem strašně rád, že mi lidi věří a že mě budou hnát,“ říká Jaroslav Kulhavý.

Přehrát

00:00 / 00:00

S olympijským bikerem Jaroslavem Kulhavým o jeho dalších plánech mluvil reportér ČRo Ota Gutwirth

Letošní sezona byla pro Kulhavého komplikovaná, konečná bilance je ale pozitivní. A to zejména díky zkušenostem, které jednatřicetiletý závodník postupně sbírá.

„Od Londýna přibyla spousta zkušeností. Věk nezastavím, ten jde proti mně. Od Londýna byla spousta závodů, vloni jsem vyhrál dva Světové poháry, takže se stále dokážu připravit. Jsem strašně rád, že se z těch problémů dokážu vymotat. Každý problém je zkušenost – když ho člověk pokoří, tak je to super i do osobního života,“ ví český biker.

Konkurence sílí ve všech sportech a horská kola nejsou výjimkou. Ta nejužší světová špička je ale zatím stále o několika málo jménech.

Přivítání v japonském stylu. Kulhavého vozili po Ústí nad Orlicí v rikše

Číst článek

„Pořád tam jsme tři – já, Julien Absalon a Nino Schurter. To se moc nezměnilo, ale taky se tam pořád motají noví vlčáci. Naštěstí si ale ten primát nenecháváme sebrat. Uvidíme, jak dlouho to vydrží. Pokud tam mezi nás nevlítne nějaký supertalent, tak to možná bude podobné. Každopádně se špička hrozně vyrovnala a zprofesionalizovala,“ líčí Kulhavý.

Plány do budoucna Kulhavý řeší, tomu ale musí předcházet jedna podstatná věc - podpis nové smlouvy.

„Momentálně můžu plánovat tak týdny dopředu. Dokud nemám smlouvu, tak nemůžu plánovat nic – ať už přípravu, nebo závody. Všechno se od toho odvíjí. Sezona nebyla špatná, takže podmínky pro vyjednávaní snad budou dobré. Je důležité, abych věděl, jak to bude nastavené,“ přiznává dvojnásobný olympijský medailista.

O nejbližších dnech ale má stříbrný olympionik jasno – potřebuje si oddychnout.

„Ještě jsem si neodpočinul. Program byl fakt náročný. De facto jsem přiletěl a druhý den jsem odlétal do Barcelony. Odpočinu si asi až příští týden, kdy dostanu anestezii, protože jdu na operaci s rukou, kde mi budou vyndávat dráty z ruky, takže se vyspím,“ těší se do nemocnice stříbrný biker z olympiády v Riu Jaroslav Kulhavý.

Oto Gutwirth, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme