Češi obsadili první čtyři příčky na SP ve vodním slalomu K1. Zvítězil Jiří Prskavec

Bronzový medailista z olympiády v Riu ovládl i domácí Světový pohár v pražské Troji. Jiří Prskavec dojel v kategorii K1 na prvním místě pouze jednu setinu sekundy před Ondřejem Tunkou. Třetí příčku obsadil Vavřinec Hradilek a čtvrtý byl Vít Přindiš. V následném slalom crossu pak mezi ženami triumfovala Veronika Vojtová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kajakář Jiří Prskavec zvítězil na SP v Praze o jednu setinu sekundy

Kajakář Jiří Prskavec zvítězil na SP v Praze o jednu setinu sekundy | Zdroj: Reuters

„Mě těší, že jsme všichni čtyři skončili na prvním až čtvrtém místě. Já mám letos dobrý rok na setinky. Jeli jsme nastejno a dneska jsem měl větší štěstí,“ komentoval závod pro Českou televizi Jiří Prskavec.

Tunka druhého místa nelitoval, zvlášť prý když ho porazil Prskavec. Ten zvítězil i přesto, že si připsal jeden šťouch, kvůli čemuž musel ve zbytku trati riskovat. Podle jeho slov možná v některých místech riskoval až moc.

Ve slalom crossu triumfovala Vojtová. Čeští muži se do finále nedostali

Dnešní program Světového poháru vodních slalomářů byl zakončen odpoledními závody v nové disciplíně, která nese označení slalom cross . Mezi muži se z českého tria do čtyřčlenného finále neprobojoval žádný kajakář, když jak Vít Přindiš, tak Vavřinec Hradilek i Ondřej Tunka byli diskvalifikováni v semifinále.

Z vítězství se tak poprvé v historii této disciplíny neradoval český kajakář – hegemonii v tomto ohledu prolomil Němec Hannes Aigner.

České zastoupení naopak nechybělo v ženském finále, ve kterém se představila vítězka kvalifikace Veronika Vojtová. Ve finálové jízdě česká závodnice předvedla vynikající start a následně již před sebe nikoho nepustila a oslavila tak vítězství před vlastními fanoušky.

Světový pohár ve vodním slalomu v Praze - Troji:
Muži:
K1: 1. Prskavec 91,60 (2 tr. sekundy), 2. Tunka -0,01 (0), 3. Hradilek -0,17 (0), 4. Přindiš (všichni ČR) -0,69.
C1: 1. Beňuš (SR) 98,91 (0), 2. Westley (Brit.) -0,25 (0), 3. Savšek (Slovin.) -1,83 (4), ...6. Rohan -3,50 (0), 8. Rak -5,21 (0), 9. Gebas (všichni ČR) -6,97 (2).
Ženy:
C1: 1. Foxová (Austr.) 113,59 (0), 2. Hošková (ČR) -6,93 (2), 3. Franklinová (Brit.) -7,15 (0), ...7. Satková -10,33 (0), v semifinále 14. Jančová (obě ČR).

Jakub Knoll, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme