České basketbalistky čeká na domácím šampionátu boj o medaile

Příznivci basketbalu zažívají euforii. České reprezentantky se ve čtvrtfinále mistrovství světa postaraly o seznaci. Favorizovanou Austrálii zdolaly 79:68. Dnes nastoupí v 18 hodin a 30 minut proti Bělorusku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitánka Hana Horáková bojuje s Ruchardsovou o balón

Kapitánka Hana Horáková bojuje s Ruchardsovou o balón | Zdroj: ČTK

Karlovarská KV Aréna se oděla, stejně jako hráčky,do červeného. Přišel president republiky Václav Klaus a take výkon, který český tým katapultoval mezi nejlepší čtyři celky šampionátu.

,,Proti Australankám všechno vycházelo, takže štěstí určitě bylo na naší straně. A hlavně si myslím, že jsme vítězství chtěli víc," uvedla Michaela Ferančíková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Basketbalistky čeká boj o medaile

Češky zkrátka předvedly týmový výkon podpořený výbornou obranou. A co především, uhlídaly největší hvězdu australského výběru Lauren Jacksonovou.

,,Jacksonová se na začátku nechytla, nakonec dala snad deset bodů (13 pozn.red.), ale všechny v druhé půli, což pro nás určitě bylo plus," popisovala klíč k úspěchu kapitánka týmu Horáková.

Český tým rozhodně neměl proti favoritkám co ztratit. To si uvědomovala i autorka jedenadvaceti bodů Hana Horáková.

,,V šatně jsme si řekly, že si jdeme zápas užít, že dáme do hry všechno.Každý je k poražení. Jsem ráda, že jsme dokázaly vyřadit favoritky na finále," líčila po hvizdu Horáková.

Kdy ale definitivně začaly naše basketbalistky věřit v postup?

,,Byly jsme pořád ve vedení, Australanky musely dotahovat a nedařila se jim střelba za tři body, tak jsme to mohly zatáhnout a to byla voda na náš mlýn. Odskočily jsme jim na deset bodů a náskok si šestkama udržovaly. Tak v tu chvíli!"

Ještě jeden důležitý fakt neopomněla Hana Horáková zmínit.

,,Máme široký kádr a mohl teda nastoupit kdokoliv. Nelimitovalo by nás tedy, kdyby se někdo vyfauloval, ale Iva Večeřová s Míšou Kulichovou nás svoji výškou skvěle doplňovaly. Takže by asi malinko chyběly," řekla rozehrávačka české reprezentace Horáková.

O finále se dnes české basketbalistky střetnou s Běloruskem. Hrát se bude od 18 hodin a 30 minut.

Pavel Petr, Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme