České basketbalistky čeká na ME klíčový zápas, o postup do osmifinále se utkají s Rumunkami

Klíčový zápas čeká basketbalistky na mistrovství Evropy. V půl osmé večer zakončí základní skupinu duelem proti Rumunsku. Pokud svěřenkyně trenéra Lubora Blažka v Temešváru domácí tým porazí, postoupí do osmifinále mistrovství Evropy. V opačném případě pojedou domů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České basketbalistky (v červeném) mají po dvou zápasech na ME na kontě tři body (ilustrační foto)

České basketbalistky (v červeném) mají po dvou zápasech na ME na kontě tři body (ilustrační foto) | Foto: Václav Mudra/ ČBF

Ze základní skupiny hrané v Temešváru si už zajistily osmifinále Francie a Černá Hora. České reprezentantky mohou obsadit poslední postupové místo. Nemusí se ohlížet na žádný jiný výsledek. Ovšem musí vyhrát nad Rumunskem.

„Kdybych byla hráčka první pětky, je to pro mě asi stresující. Ale jelikož jsem hráčka na nějakém desátém místě, je to pro mě naopak motivující. Necítím na sobě tolik stresu a vím, že když jdu na hřiště a budu tam jen chvilku, tak odvedu maximum,“ připustila před konfrontací s domácím výběrem Kateřina Hindráková.

Přehrát

00:00 / 00:00

České basketbalistky zakončí základní skupinu ME duelem proti Rumunsku. Pokud chtějí na šampionátu pokračovat, musí zvítězit

Zná prý i recept, který by mohl přinést úspěch. „My bychom měly ubránit jejich klíčovou hráčku Gabrielu Marginean, která je super kvalitní, má doskoky, střelu. A bude to stejné jako v předchozích týmech. Vždycky tam byla jedna hráčka, kterou musíme ubránit tak, aby nedávala body,“ naznačila.

Kateřina Elhotová dostane, pokud se nic mimořádného nestane, daleko víc prostoru na palubovce. Bojí se však jednoho. Češky hrají líp proti těžkým soupeřům, jako byla například Francie.

„Proti slabším se tak trošku přizpůsobíme a už to není naše hra. Prostě se snížíme na jejich hru, takže my si musíme udržet vlastní tvář. Je to v našich rukách, prostě my musíme udávat rytmus toho zápasu,“ uvědomuje si Kateřina Elhotová.

Rumunsko je doma

Trenér Lubor Blažek si nemyslí, že by hráčky měly být s ohledem na důležitost utkání zbytečně nervózní. „Neřekl bych, že je to úplně stresující situace, na to to družstvo připravené je a bude záležet na momentální formě,“ naznačil.

„Rumunsko je doma, je otázka, co udělá hlediště, co udělají rozhodčí. Protože je určitě v zájmu, aby pořadatelská země pokračovala v turnaji dál. Ale tyto kalkulace do toho vstupovat nemůžou, musíme jít do zápasu se zvednutou hlavou a úplně naplno,“ dodal.

Zápas Česko - Rumunsko začne v 19.30 a přímou reportáž celého duelu můžete slyšet na streamu Český rozhlas Sport, na webu zprávy.rozhlas.cz a v mobilní aplikaci i-radio.

 

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme