České basketbalistky letí domů, nezvládly klíčový zápas

České basketbalistky stříbro na mistrovství světa neobhájí. Na cestě letošním turnajem je v osmifinále zastavila Kanada. Ta vzájemný souboj ovládla po výhře 91:71. Tým trenéra Lubora Blažka tak už dnes zamíří domů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

S českým výběrem se vrátí domů i jeho kapitánka Eva Vítečková

S českým výběrem se vrátí domů i jeho kapitánka Eva Vítečková | Zdroj: ČTK

„Věřili jsme, že to zvládneme. Holky možná byly zbytečně moc zakřiknuté. Malé náznaky tam byly, ale bohužel se to nestalo,“ vrátil se k závěrečnému vystoupení trenér Lubor Blažek. Po dlouhých letech bude družstvo českých basketbalistek v závěrečných bojích chybět.

„Po mnoha letech se to stát může. A budu rád, když i ostatní sporty budou reprezentovat Českou republiku nad mistrovství světa,“ připomíná trenér, že ženský basketbal je jedním z nemnoha sportů, ve kterém měla ČR zastoupení na vrcholné světové akci.

Přehrát

00:00 / 00:00

S trenérem a kapitánkou basketbalové reprezentace zhodnotil MS reportér ČRo Pavel Petr

Jako úspěšné ovšem rozhodně vystoupení na turnaji považovat nemůže. Po výhrách nad Brazílií a Japonskem přišlo vystřízlivění. Úřadující evropské šampionky Španělky byly nad síly českého výběru a také s Kanadou tým nedokázal držet krok.

„Neřekl bych, že to je úspěch. Ale přál jsem si postup ze skupiny, to se splnilo. Bylo jasné, že bude rozhodovat tohle play-off utkání,“ hodnotí šampionát kouč českého výběru.

Rovněž kapitánka Eva Vítečková nemohla být spokojená. Nedokáže ani odhadnout, jaká bude nejbližší budoucnost týmu. Pozitiva však našla. „Je tu spousta mladých hráček, které mají budoucnost před sebou a nároďák potáhnou. Jsem na ně zvědavá.“

K těm nejmladším patří Tereza Vyoralová a také obě rozehrávačky - Kateřiny Bartoňová a Sedláková.

„Rozehrávačky se herně vyvíjejí později, takže mají spoustu času, aby se dostal na špičku. Budu jim fandit,“ říká Eva Vítečková o obou svých čtyřiadvacetiletých spoluhráčkách.

Už v červnu příštího roku pak národní tým čeká mistrovství Evropy, které je zároveň olympijskou kvalifikací.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme