České basketbalistky potřebují na ME porazit Ukrajinu. V ohrožení je účast na hrách v Riu

Basketbalistkám na mistrovství Evropy půjde o vše. Po porážce s Černou Horou musí druhého soupeře Ukrajinu porazit, pokud si chtějí zachovat naději na osmifinále turnaje a také boj o účast v olympijské kvalifikaci. V Temešváru zápas začíná v 17 hodin.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bojový pokřik českých hráček po tréninku

Bojový pokřik českých hráček po tréninku | Zdroj: ČTK

České basketbalistky na úvod šampionátu podlehly Černé Hoře o devatenáct bodů. Ještě na pátečním dopoledním tréninku byl tématem číslo 1 právě vstup do turnaje.

„Rozebírali jsme to už v šatně, když jsme čekali na tiskovku. Po večeři se šlo ven projít se a vyvětrat, ne teda všichni,“ říká Veronika Bortelová. Jako kapitánka si prý v kabině slovo vzít před důležitým zápasem proti Ukrajině nemusela.

Přehrát

00:00 / 00:00

Budeme se snažit, aby zápas s Ukrajinou byl o něčem jiném, naráží kapitánka Bortelová na úvodní prohru s Černou Horou

„Je to zbytečné, každý ví, o co se hraje. Moc dobře víme jedna jako druhá, o čem utkání s Černou Horou bylo. Budeme se co nejvíc snažit, aby ten dnešní byl úplně o něčem jiném,“ zůstává nad věcí.

Odehrát zcela jiný duel je i přání trenérů. Ti sledovali večerní zápas Ukrajiny s Francií. Páteční soupeř českých basketbalistek podlehl jednomu z favoritů celého šampionátu 55:79. V poločase přitom platil pouze dvoubodový rozdíl ve skóre.

Hra ukrajinského výběru se točí především kolem AlinyJagupovové. Její ubránění představuje klíčový úkol.

„Musíme se držet toho našeho, nezmatkovat. Ve čtvrtek to samozřejmě nebylo příjemné. Každý na šampionát jede s tím, že chce se vyhrát. Realita je ale taková, že Černá Hora je černým koněm soutěže,“ upozorňuje asistent Ivan Beneš.

 

Dnes na Evropě zápas o všechno. V Temešváru Češky nastoupí v 17 hodin proti Ukrajině. Vítězství jim zachová naději na...

Posted by S mikrofonem za sportem on 12. červen 2015

Další zaváhání si už ale české basketbalistky nemohou dovolit. Porážka by znamenala s největší pravděpodobností konec nadějí na postup do osmifinále mistrovství Evropy. Skončil by také boj o olympijskou kvalifikaci.

„Ukrajinu máme zmapovanou. Čekali jsme po zápase, až nám dovezou video, ze kterého jsme dělali přípravu na pátek. Protáhlo se to do ranních hodin, ale to je standardní průběh. Dělá se, dokud není práce hotová. Vyspíme se, až přijedeme domů,“ popisuje Ivan Beneš.

O zápase Česko - Ukrajina vás budeme informovat v aktuálních vstupech. Přímou reportáž pak vysíláme na streamu Český rozhlas Sport a také v mobilní aplikaci iRadio.

Pavel Petr, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme