České basketbalistky se pokusí na mistrovství světa překvapit

Postoupí české basketbalistky na mistrovství světa do bojů o medaile nebo si zahrají o páté až osmé místo? Odpověď na tuto otázku nabídne už dnešní čtvrtfinálový program v Karlových Varech. V něm nastoupí naše hráčky v 18 hodin a 30 minut proti Austrálii.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České basketbalistky se radovaly z postupu z druhého místa

České basketbalistky se radovaly z postupu z druhého místa | Zdroj: ČTK

Pro české basketbalistky je utkání s Austrálií obrovskou výzvou. Soupeřky patří k favoritkám celého mistrovství světa. Často se ale hovoří v případě našich hráček o únavě, která plyne z nabitého programu.

O únavě nechce trenér mluvit

Čtvrtek sice nabídl zápasovou odmlku, jenže ke slovu přišel přesun do Karlových Varů. K potěše hráček tým z Brna využily letecké spojení.

„O té únavě nemůžeme moc mluvit, protože i tím, že to budeme hráčkám stále opakovat – únava tady je, únava tady je – to může také unavit. Prostě se o ní mluvit nebude,“ říká důrazně trenér Lubor Blažek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pohoda před Austrálií

Nakonec, pro všechny týmy je to stejné. Jde tedy spíše o psychickou regeneraci a vůbec pohodu v české kabině.

„Ten tým vnímá třetí místo pozitivně a to je pak ta regenerace.“

Nabuzení po Brazílii

Pro české basketbalistky byla největší vzpruhou výhra nad Brazilií. Kolik dodala sil?

„Doufám,že hrozně moc. Teď bude dobrá nálada v týmu a do těch soubojů půjdeme naplno a my se s nimi porveme jak budeme moct,“ slibuje Petra Kulichová. Ostatně, proti světovým šampionkám z roku 2006 nemají naše hráčky co ztratit.

Navíc i v Karlových Varech očekávají bouřlivé prostředí a skvělou atmosféru, která je patřičně nabudí. Češky tentokrát nastoupí v dresech červené barvy a přejí si, aby také diváci přišli do hlediště KV Arény stejně oblečeni a pomohly vytvořit peklo, ve kterém by se Australanky usmažily.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme