České basketbalistky vysoko prohrály v úvodním utkání ME s Černou Horou

Basketbalistky České republiky vstoupily do mistrovství Evropy v rumunském Temešváru vysokou prohrou s Černou Horou 52:71. Nejlepší střelkyní českého týmu byla se šestnácti body Stejskalová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České basketbalistky prohrály s Černou Horou, s míčem Ilona Burgrová

České basketbalistky prohrály s Černou Horou, s míčem Ilona Burgrová | Foto: Václav Mudra/ ČBF

Český tým nastoupil v kompletní sestavě, na palubovce nechyběla ani Kateřina Elhotová, kterou trápila viróza.

Svěřenkyně Lubora Blažka vstoupily do zápasu dobře a jejich soupeřky brzy nasbíraly pět faulů. Češky toho však ve druhé části první čtvrtiny nedokázaly využít a naopak nabraly šestibodovou ztrátu.

V dalším průběhu zápasu už basketbalistky Černé Hory kontrolovaly vývoj zápasu. Pod oběma koši vládla při doskocích americká pivotka Angelica Robinsonová, navíc českým hráčkám se nedařila ani střelba ze střední vzdálenosti.

Vstup do turnaje se tak českému týmu nevydařil. Napravit to české ženy můžou už zítra, kdy se ve druhém utkání na mistrovství Evropy střetnou s Ukrajinou.

Utkání začíná v 17:00 hod. a stejně jako úvodní duel s Černou Horou si přímý přenos můžete poslechnout na streamu Český rozhlas Sport na našem webu či v mobilní aplikaci iRadio.

Mistrovství Evropy v basketbalu žen v Rumunsku a Maďarsku:

Skupina A:
ČR - Černá Hora 52:71 (14:20, 27:34, 38:51)
Nejvíce bodů: Stejskalová 16, Hanušová 11, Veselá 6 - Robinsonová 13, Škerovičová, Dubljevičová, Perovanovičová po 11. Fauly: 27:20. Trestné hody: 18/13 - 27/15. Trojky: 3:2. Doskoky: 35:45.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme