České basketbalistky zakončí přípravu na MS v Turecku domácím duelem proti USA

Dva nejlepší celky posledního basketbalového mistrovství světa žen opět změří síly. Před čtyřmi lety v Karlových Varech braly zlato hráčky Spojených států. Češky podlehly svému soupeři o dvacet bodů. Dnes mohou Američankám porážku oplatit. Přípravný duel začíná v pražské Tipsport Aréně v 19 hodin.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České basketbalistky v přípravě na zápas

České basketbalistky v přípravě na zápas | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Pro oba týmy bude večerní zápas poslední prověrkou před odletem na mistrovství světa do Turecka. Role favoritek připadne znovu Američankám. České hráčky ovšem nechtějí kůži prodat lacino.

„Myslím, že je to taková pěkná tečka za naší přípravou, zvlášť pro fanoušky. Do Karlových Varů přišlo hodně diváků, tam to má tradici,“ říká jedna ze stálic v podkošové sestavě českého týmu a pamětnice karlovarského finále Ilona Burgrová.

Přehrát

00:00 / 00:00

České basketbalistky narazí v posledním přípravném utkání před MS v Turecku na Spojené státy. Duel odehrají v Praze

Dnes večer se ale bude hrát v Praze. Pro ženskou basketbalovou reprezentaci poprvé v Tipsport Aréně. „Doufáme, že i v Praze se najde spousta fanoušků, kteří se přijdou podívat na skvělý basketbal, který předvádějí Američanky. A doufáme, že budeme mít takovou výkonnost, abychom s nimi sehrály dobrý zápas, třeba jako v Karlových Varech.“

Především kvůli sebevědomí, které hráčky před čtvrtečním odletem na světový šampionát jistě potřebují. Jenže Američanky se nachází přeci jen někde jinde.

„Pár zápasů jsme proti nim odehrály a málokdo od nás se s nimi může fyzicky rovnat,“ domnívá se kapitánka Eva Vítečková. Pro fanoušky by měl být večerní duel opravdovou lahůdkou. Je o tom přesvědčen trenér Lubor Blažek.

Trenér ČR by rád viděl podobný výkon jako při posledním finále MS

„USA to je bonbónek na dortu, myslím, že i to, že za námi přijedou, je pro nás velká výzva. Poslední zápas na MS v Česku jsme hráli právě se Spojenými státy a byl bych rád, kdyby zápas probíhal v podobném rytmu."

Zápas Česko - Spojené státy začíná v 19 hodin. V našem vysílání vás o jeho průběhu budeme informovat v reportážních vstupech. Přímý přenos můžete slyšet na internetovému streamu Český rozhlas Sport na stránkách zprávy.rozhlas.cz a v mobilních aplikacích.

Pavel Petr, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme