České basketbalistky zvládly další přípravu před MS

Výhru o dvacet bodů si připsala česká basketbalová reprezentace žen v přátelském utkání s Běloruskami. Nejlepší střelkyní byla se 17 body Eva Vítečková.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká basketbalistka Eva Vítečková (vlevo) v souboji s Polkou Skobelovou

Česká basketbalistka Eva Vítečková (vlevo) v souboji s Polkou Skobelovou | Zdroj: ČTK

Celému brněnskému zápasu vládly domácí hráčky, čtvrtý tým poslední olympiády vedl pouze v první minutě, a to 2:0. Po úvodní čtvrtině už měly Češky desetibodový náskok, který v poločase narostl na patnáct bodů. Nakonec porazily Bělorusko 75:55.

Přestože byl trenér Lubor Blažek s hrou svého týmu spokojen, našel i nedostatky: "Měli jsme hluché okamžiky, chvíle, kdy jsme nevěděli, jak do zónového presu, chvíle, kdy jsme hráli absolutně bez pohybu, skoro až bez zájmu."

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor Terezy Jelínkové s Luborem Blažkem

Na palubovku poslal celou dvanáctku nominovaných basketbalistek. Do druhého duelu s Běloruskami, který je na programu už ve čtvrtek, nasadí také zbylých pět hráček ze sedmnáctičlenného kádru, který se nyní připravuje na blížící se světový šampionát. A právě po druhém zápase se stejným soupeřem svůj výběr zúží.

Od pátku pak bude Blažek se svými kolegy připravovat národní tým na mistrovství, které začne v Brně a Ostravě 23. září. Ve skupině se česká reprezentace utká také s Ruskami, jejichž styl je podobný tomu běloruskému.

"Tenhle basket je podobný. Je to silová hra s velmi dobrými pivoty, což bylo v tomto utkání vidět. Měli jsme tím pádem i problém s obranným doskokem," potvrzuje Lubor Blažek.

Česko - Bělorusko 75:55 (22:12, 38:23, 57:44)
Nejvíce bodů: Vítečková 17, Večeřová 13, Elhotová 8, Šujanová 6 - Veramejenková 15, Troinová 13. Rozhodčí: Zachara, Vrážel, Matějek. Trestné hody: 18/13 - 20/17. Fauly: 19:20. Trojky: 4:4. Diváci: 500.

Tereza Jelínková, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme