České basketbalové reprezentace pomohly rodině oběti povodní

Vítězný večer zažily české reprezentační výběry. Basketbalisté v evropské kvalifikaci zdolali na děčínské palubovce Kypr 93:50, ženy pro změnu v Jindřichově Hradci přehrály v přípravě Polsko 80:72. Oba celky se navíc výrazným způsobem zapojily do pomoci postiženým povodněmi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Zídek

Jiří Zídek | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

Společný projekt basketbalových reprezentací zabodoval. Vynesl částku 145 tisíc korun, kterou oba týmy věnovaly rodině Tomáše Voříška z Českolipska. Ten při nedávných bleskových povodních na severu Čech utonul a vedle manželky po sobě zanechal dvě male děti.

„Jak Česká basketbalová federace, tak i naše reprezentantky a reprezentanti, jsou si vědomi toho, co se děje kolem nich. V průběhu minulého týdne to byly devastující záplavy na určitých místech České republiky a my jsme chtěli najít jednoho příjemce, kterého velmi negativně nebo tragicky postihla tato událost. Vybrali jsme si právě rodinu Voříškových, na kterou jsme směrovali naši pomoc,“ vysvětlil místopředseda České basketbalové federace Jiří Zídek.

Přehrát

00:00 / 00:00

České basketbalové reprezentace pomohly rodině oběti povodní

Zídek pronesl tato slova během sledování zápasu evropské kvalifikace mužů proti Kypru. V Děčíně tak vládla dvojnásobná spokojenost - jak z hladkého vítězství o třiačtyřicet bodů, tak z podpory dobré věci.

„Je to trochu něco mimo basket. Stalo se to zrovna, když jsme tady byli v Děčíně. Přijeli jsme a stala se takováto věc, myslím, že nás to zasáhlo. Myslím, že tohle byla dobrá prezentace, nejenom naše, ale také ukázat dalším lidem, že když každý pomůže trochu, tak celkový výsledek bude výborný,“ zdůraznil na křídle hrající Luboš Bartoň.

Český reprezentant navíc dodal. „Myslím, že tohle má takovou lidskou tvář toho týmu., že se tady nemluví jenom o basketu, ale že i vnímáme, co se děje kolem nás.“

Fanoušci ale vnímali také výkon českého týmu na palubovce a s ním museli být spokojeni. Kvalifikační boje zakončí naši basketbalisté pro letošní rok sobotním zápasem ve Švýcarsku. Ženy naopak už dnes v 18 hodin nastoupí znovu v Jindřichově Hradci proti Polsku.

Pavel Petr, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme