České florbalistky podlehly Finsku. O naději na finále MS přišly tři vteřiny před koncem

Ani čtvrtý pokus o finále světového šampionátu za sebou českým florbalistkám nevyšel. V závěru semifinále s Finskem sice vyrovnaly, jenže šanci na postup na poslední chvíli ztratily. Po zaváhání brankářky Lenky Kubíčkové tři vteřiny před koncem prohrály 3:4.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Češky Finkám dlouho odolávaly, do finále však postoupily domácí florbalistky

Češky Finkám dlouho odolávaly, do finále však postoupily domácí florbalistky | Zdroj: ČTK

Svěřenkyně Miroslava Janovského a Lenky Bartošové po dvou třetinách semifinálového souboje s domácím Finskem dokonce vedly.

Ve druhé dvacetiminutovce otočily stav ve svůj prospěch z 0:1 díky brankám Denisy Billé a Elišky Krupnové.

Finky ale poté smazaly manko. Při vyloučení Denisy Ratajové se na začátku třetí periody prosadila Alisa Pöllänenová a necelých pět minut před koncem dala na 3:2 Karoliina Kujalaová.

Češky devatenáct vteřin před závěrečnou sirénou semifinále dokázaly zdramatizovat, když se v power play trefila Hana Koníčková.

Naděje na historický postup do finále mistrovství světa však uhasla pouhé tři vteřiny před koncem, kdy si gólmanka Lenka Kubíčková srazila míček po odrazu od mantinelu do vlastní brány.

O druhý bronz v historii si české florbalistky zahrají v sobotu proti poraženým z duelu Švédska se Švýcarskem.

Semifinále mistrovství světa florbalistek v Tampere:

Finsko - ČR 4:3 (1:0, 0:2, 3:1)
Branky a nahrávky: 7. Hannonenová (Lirkkiová), 44. Pöllänenová (Kippiläová), 56. K. Kujalaová (Eskelinenová), 60. E. Kujalaová (Mertsalmiová) - 33. Billá (Mlejnková), 40. Krupnová (Urbánková), 60. Koníčková (Vrátná). Rozhodčí: Edinová, Nilssonová (obě Švéd.). Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. Diváci: 4676.

Sestava ČR: Kubíčková - Leierová, Čapková, Billá, Koníčková, Paloncyová, Rybičková - Urbánková, Krupnová, Ratajová - Vrátná, Mlejnková, Řepková - Sládečková, Jarolímová, Vojáčková - od 22. navíc A. Bočanová. Trenéři: Miroslav Janovský a Lenka Bartošová.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme