České házenkářky dostaly o poločase kázání, pak dominovaly

České házenkářky zahájily úspěšně cestu za postupem na mistrovství světa. V úvodním utkání kvalifikační skupiny porazily v Olomouci Ázerbajdžán 38:26. České reprezentační družstvo prohrálo první půli o branku, druhou o třináct gólů vyhrálo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hana Kutlvašrová vstřelila Ázerbajdžánu šest branek

Hana Kutlvašrová vstřelila Ázerbajdžánu šest branek | Zdroj: ČTK

„Myslely jsme si, že to možná bude lehčí, spíš jsme to podcenily. Obrana nebyla stoprocentní, musely jsme se zavírat do dvojiček a zajišťovat,“ nehledala po zápase výmluvy Hana Kutlvašrová.

„V šatně jsme dostaly kázání a musely jsme to obrátit. Papírově jsou na tom hůř a musíme potvrdit naší roli dominantního týmu,“ uvědomovala si házenkářka pražské Slavie.

Přehrát

00:00 / 00:00

Šestigólové střelkyně kvalifikačního zápasu Hanu Kutlvašrovou a Kristýnu Salčákovou měl u mikrofonu reportér ČRo Tomšá Minarčík

K ovládnutí hry dovedly české házenkářky zlepšení obrany a zvýšení agresivity, ta ale někdy znamenala vyloučení. „Musely jsme zlepšit obranu, takže proto se nám dávaly dvouminutové tresty a šly jsme častěji do oslabení,“ vysvětluje reprezentační levá spojka.

„Trenér nám řekl, že musíme vycházet z obrany a zvýšit agresivitu. Samotné nás to v prvním poločase štvalo, protože jsme věděly, že jsme lepší tým. Takže jsme zlepšily obranu a rozdíl už byl vidět,“ všimla si Kristýna Salčáková.

Rozdíl ve skóre mohl být ještě větší, pokud by český celek lépe zakončil rychlé protiútoky. „Musíme to zlepšit. Možná tam byla ještě trošku nervozita, ale musíme na to vletět,“ plánuje autorka šesti branek.

V druhém a závěrečném utkání první fáze kvalifikace se české házenkářky střetnou v neděli od jedenácti hodin s Litvou.

Tomáš Minarčík, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme