České házenkářky podlehly na Euru Dánkám. Ze skupiny postupují z druhého místa

České házenkářky zakončily své působení v základní skupině mistrovství Evropy prohrou s Dánkami. Tým trenéra Jana Bašného ještě v poločase vedl o čtyři branky, po přestávce však favorizované Dánky zápas otočily a vyhrály 33:29. Ani porážka už ale nemohla české reprezentantky připravit o postup do čtvrtfinálové skupiny se dvěma body na kontě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České házenkářky prohrály s Dánskem

České házenkářky prohrály s Dánskem | Foto: Alžběta Vejrosotová chf.cz | Zdroj: ČTK

Češky byly sice před turnajem považovány za outsiderky, ale i ve svém třetím představení na mistrovství Evropy ukázaly, že si do švédského Malmö přivezly dobrou formu, i když nakonec další výhru nepřidaly.

Svěřenkyně Jana Bašného vstoupily do posledního duelu ve skupině proti Dánkám velmi dobře, když se rychle dostaly do vedení 3:0.

Favorizované Dánky v dalším průběhu první půle sice několikrát dokázaly snížit na rozdíl jedné branky, ale závěr prvního dějství opět patřil Češkám. Po prvním poločase se tak mohly těšit z čtyřbrankového vedení.

To se však za necelých 15 minut po začátku druhé půle rozplynulo. Dánky si v rozmezí několika minut vypracovaly několikagólový náskok, a ten už nepustily. Nakonec se radovaly v poměru 33:29.

České reprezentantky tak základní skupinu uzavřely s bilancí jedné výhry a dvou proher. V další fázi turnaje, kterou je čtvrtfinálová skupina se šesti členy, český výběr narazí na Norky, Rumunsko a Rusko.

Mistrovství Evropy házenkářek ve Švédsku:
Skupina C (Malmö):
Dánsko - ČR 33:29 (13:17)
Sestava a branky ČR: Satrapová, Kudláčková - Luzumová 3, Crhová, Kordovská, Jeřábková 4, Hrbková 4, Růčková 7/5, Salčáková 1, Knedlíková 5, Malá, Adámková 2, Weisenbilderová, Stellnerová 3.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme