České házenkářky vstoupily vítězně do kvalifikace o MS

České házenkářky zvládly první krok na cestě k postupu z úvodní fáze kvalifikace o postup na mistrovství světa 2015. Na turnaji v Olomouci porazily Ázebájdžán 38:26. V posledním utkání je čeká v neděli Litva. Do play-off o šampionát postoupí jen celkové vítězky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká házenkářka Hana Kutlvašrová

Česká házenkářka Hana Kutlvašrová | Foto: Alex Wipf/Český svaz házené

Češky byly favoritkami zápasu, na hřišti to tak ale dlouho výsledkově nevypadalo. Soupeřky z Ázebájdžánu si udržovaly po celý první poločas vedení a po třiceti minutách bylo skóre 16:15 v jejich prospěch.

Po přestávce ale domácí reprezentace brzy vývoj zápasu otočila, uklidnila se a stále navyšovala svůj náskok až na konečný dvanáctigólový rozdíl 38:26. Střelecký táhla český tým hlavně trojice Hrbková (7 gólů), Kutlvašrová a Salčáková (obě 6).

Po dni volna nastoupí v neděli dopoledne družstvo Jana Bašného proti Litvě, kterou čeká před tím zápas s Ázebájdžánem.

Kvalifikace mistrovství světa 2015 házenkářek v Olomouci:

Česko - Ázerbájdžán 38:26 (15:16)

Sestava a branky Česka: Müllnerová, Raníková - Knedlíková 4, Keclíková, Salčáková 6, Ručková, Kutlvašrová 6, Hrbková 7, Štěrbová 1, Malá, Crhová 5, Selucká 2, Adámková 1, Marcíková 3, Jeřábková 3.

Nejvíce branek Ázerbájdžánu: Tankaskajová 8, Pecheová 6, Gasimovová 5. Rozhodčí: Nastaseová, Stancuová (obě Rum.). Sedmimetrové hody: 6/5 - 3/3. Vyloučení: 4:6. Diváci: 450.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme