České plavkyně skončily na ME ve štafetě čtvrté, výsledný čas jim může pomoct do Ria

Jako poslední se na letošním mistrovství Evropy v plaveckých sportech představila z české výpravy ženská polohová štafeta. Ta nakonec v Londýně obsadila 4. místo, když ji od medaile dělilo 1,24 setin sekundy. Česká výprava tak s definitivní platností vyšla z letošního evropského šampionátu medailově naprázdno. A co se týká ženské polohové štafety, může za to podle svých slov znakařka Simona Baumrtová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká plavecká štafeta na ME v Londýně

Česká plavecká štafeta na ME v Londýně | Foto: Michal Jurman

„Moc mě to mrzí, protože si myslím, že jsem štafetu prohrála já. Kromě dvoustovky mi to tady moc nesedlo. Budu se muset zamyslet nad tím, kde se stala chybička. Oproti holkám to byl rozhodně nejslabší výkon,“ posteskla si po čtvrtém místě Simona Baumrtová.

Na průběžném pátém místě přebírala štafetu Martina Moravčíková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor s členkami české štafety natočil přímo v Londýně reportér Michal Jurman

„Oproti ránu jsem se zlepšila, jsem spokojená, že jsem dostala šanci to plavat. Dala jsem do závodu maximum a myslím, že se to i na trati projevilo,“ neskrývala spokojení Moravčíková.

Ta předala štafetu Lucii Svěcené, která vynikajícím výkonem vytáhla český kvartet na čtvrtou pozici.

„Snažila jsem se rozjíždět první padesátku pomaleji než normálně. Druhá padesátka ani tolik nebolela. Jsem spokojena s výsledkem,“ dodala Svěcená.

Anna Kolářová nebyla spokojená se svými výkony v průběhu celého mistrovství. Na posledním úseku štafety ale pookřála a předvedla famózní výkon.

„Na konci to už hodně bolelo. Posledních dvacet metrů už bylo opravdu na hranici sil. Viděla jsem vedle sebe Švédku a snažila jsem se to udržet,“ smála se Kolářová.

Výsledný čas může českým plavkyním pomoci na olympiádu v Riu. Momentálně jsou Češky na 14. místě žebříčku. A tak, ačkoliv česká výprava nepřiveze z Londýna žádnou medaili, mohou být reprezentantky spokojené.

Michal Jurman, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme