České volejbalistky čeká na ME Rumunsko a postupová matematika velí zvítězit

Cíl českých volejbalistek na mistrovství Evropy je jasný - postoupit ze skupiny minimálně do osmifinále. To znamená skončit nejhůře na třetím místě. Aby se to podařilo, musí Češky vyhrát alespoň jeden zápas a největší šanci mají dnes proti Rumunsku, protože dál pak narazí na elitní evropské týmy ze Srbska a Německa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Italksý trenér Parisi udílí svým svěřenkyním pokyny

Italksý trenér Parisi udílí svým svěřenkyním pokyny | Foto: Český volejbalový svaz

Výběr italského kouče Carla Parisiho tak čeká hned na úvod turnaje klíčový zápas.

„Je to přesně tak. Musíme využít toho, že proti Rumunsku hrajeme první zápas a že tým bude čerstvý a bez únavy. V tomto zápase je povinnost získat tři body, protože pak? Pak už to třeba nemusí vyjít,“ uvědomuje si kouč ženské volejbalové reprezentace Carlo Parisi.

Přehrát

00:00 / 00:00

V tomto zápase je povinnost získat tři body, protože pak už to třeba nemusí vyjít, říká trenér českých volejbalistek před zápasem s Rumunskem na ME Carlo Parisi

Ten už ví, jaké to je dostat se s českým týmem ze základní skupiny, ale také ví, jak bolí porážka v osmifinále. Tak daleko se ale Parisi zatím dívat nechce, je to ten typ kouče, který se začne play-off zajímat až v pondělí večer po utkání s Němkami.

Nebo taky bude řešit úterní cestu domů, což by byla po tak tvrdé práci nejen v přípravě před Evropou veliká škoda.

„Hlavně v druhé části přípravy, pár týdnů před šampionátem, jsme pracovali velice dobře. Stejně jako výkonnost se mi dobře hodnotí nálada v týmu. Hráčky mají velice pozitivní přístup a hlavně z toho mám velice dobrý pocit,“ pochválil Carlo Parisi svůj tým.

A jaký pocit bude mít po prvním utkání? To zjistíme dnes vpodvečer. Úvodní zápas šampionátu mezi Českem a Rumunskem začne v 15 hodin a v přímém přenosu ho nabídneme na internetovém Českém rozhlasu Sport na webu zpravy.rozhlas.cz.

 

Zdravíme všechny fanoušky českého volejbalu z hotelu Van der Valk Hotel Eindhoven v Nizozemsku, který se stal na pár dnů...

Posted by Český volejbalový svaz on 25. září 2015

Štěpán Pokorný, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme