České volejbalistky prohrály v Chorvatsku ve Světové lize s Nizozemskem

Česká ženská volejbalová reprezentace hraje pod vedením italského trenéra Parisiho Světovou ligu. V základní skupině prohrál český tým v prvním utkání s Nizozemskem 1:3. V Poreči měly hráčky silného soupeře, proti kterému ale s příjemnou a nečekanou podporou v zádech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitánka české volejbalové reprezentace Helena Havelková

Kapitánka české volejbalové reprezentace Helena Havelková | Foto: David Kubíček

Českým barvám totiž drželi palce krajané, kteří v Poreči tráví slunečné volné dny.

Zápas s favoritem skupiny byl až nečekaně vyrovnaný. České hráčky sice nezačaly dobře, nohy a v tomto případě hlavně ruce jim svazovala nervozita.

„Myslím si, že jsme nastoupili do zápasu s tím, že Holanďanky budou hodně silným soupeřem,“ říkala kapitánka Helena Havelková, která se rozjížděla poněkud pomaleji, pak ale jako správný šéf týmu patřila k nejlepším.

Přehrát

00:00 / 00:00

Volejbalistky České republiky prohrály v úvodním zápase Světové ligy v Chorvatsku s Nizozemskem 1:3

„Všechny jsme si uvědomily, že to není až tak silný soupeř, jak jsme očekávaly. Výsledek nás mrzí, ale hrály jsme dobře, a když budeme takhle pokračovat, tak můžeme všechny potrápit,“ burcuje Havelková.

Češky se v hale Žatika rozehrály k solidnímu výkonu a proti nizozemským hvězdám sahaly dokonce po vítězství. Podobně zápas viděla nahrávačka Pavla Vincourová.

„Dotahovaly jsme to v koncovce a bylo to o dva body. Soupeřkám přálo i trochu více štěstí. I ve čtvrtém setu jsme se držely, ale udělaly jsme hodně chyb a je to těžké dotáhnout,“ hodnotila nahrávačka Pavla Vincourová.

Tu potěšil nejen dílčí dobrý výkon, ale také milý pohled na tribuny, kde drželi palce nejbližší a ti, kteří na volejbal vyrazili z chorvatských pláží.

„Je to paráda. Cítíme se trochu jako doma, když máme více fanoušků než protější tým,“ dodala nahrávačka české volejbalové reprezentace Pavla Vincourová.

Kamil Jáša, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme