České volejbalistky prohrály v osmifinále ME s Belgií 1:3 a šampionát pro ně skončil

Volejbalistky České republiky nepostoupily do čtvrtfinále mistrovství Evropy, když v osmifinálovém utkání nestačily na domácí Belgii a prohrály 1:3 na sety. Soupeřkám dokázaly vzdorovat pouze ve druhém setu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Italksý trenér Parisi udílí svým svěřenkyním pokyny

Italksý trenér Parisi udílí svým svěřenkyním pokyny | Foto: Český volejbalový svaz

České volejbalistky vůbec nezachytily začátek prvního setu a rychle prohrávaly 0:7. Přesto se dokázaly brzy dostat zpátky do hry, když snížili až na rozdíl jediného bodu na 9:10.

Bohužel od stavu 11:10 přišla další pětibodová šňůra domácích a to bylo pro vývoj úvodní sady rozhodující. Belgičanky totiž zvládly i závěr setu, když od stavu 18:12 už nedovolily našemu týmu ani jeden bod.

Druhý set už byl o něčem jiném. Od úvodních výměn byly Češky ve vedení a jejich náskok pomalu, ale jistě narůstal, až na rozdíl osmi bodů 21:13. Z celkem jasného průběhu ale bylo nakonec drama.

V závěru totiž domácí družstvo neuvěřitelně zabojovalo a snížilo až na rozdíl jediného bodu na 23:24. Přesto těžkou situaci česká děvčata ustála a set vyhrála 25:23.

Třetí set začal podobně jako první. Belgie rychle vedla 5:0 a v celém průběhu třetí sady nepustila Češky do vedení. Neustále si udržovala malý odstup a nakonec set vyhrála 25:21.

Čtvrtý set už byla jednoznačná záležitost domácího týmu, který opět chytil začátek sady, vyhrál prvních osm výměn a postupně navyšoval náskok. Nakonec vyhrála Begie poslední část 25:9 a postoupila do čtvrtfinále, kde se utká se Srbskem.

Osmifinále mistrovství Evropy volejbalistek v Antverpách:

Belgie - ČR 3:1 (12, -23, 21, 9)
Rozhodčí: Rodriguezová (Šp.), Gaupp (Fr.). Čas: 110 min. Diváci: 3200.
Sestava a body ČR: Havelková 10, Purchartová 5, Havlíčková 14, Mlejnková 3, Sajdová 6, Smutná 3, libero Kovářová - Hodanová, Trnková, Vanžurová 7, Vincourová, Toufarová, libero Dostálová. Trenér: Parisi.
Nejvíce bodů Belgie: Van Heckeová 26, Heyrmanová 17.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme