Čeští basketbalisté hrají s Kyprem, chtějí uspět jako na Slovensku

Jediné letošní domácí utkání divize 'B' mistrovství Evropy sehrají dnes basketbalisté České republiky v Děčíně. Po výhře 65:60 na Slovensku prověří tentokrát aktuální formu národního týmu Kypr. Hrát se bude od 18 hodin.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalový míč

Basketbalový míč | Foto: basketskup.cz

Český tým potvrdil v úvodu kvalifikace roli favorita. Přísluší mu také v duelu s Kyprem. Souboj s basketbalovým trpaslíkem ale může být zrádný.

„To je možná to nejhorší, co může být. Protože člověk si řekne – hele, nejsou tam hvězdy, nejsou tam jména. Já si pamatuji, když naše repre postupovala na mistrovství Evropy, tak nás taky nikdo moc neznal. Kolikrát je horší hrát proti mančaftu, který je sehraný, kde je sedm-osm kluků z jednoho týmu. A kvalitativně zase tak špatní nejsou,“ varuje 216 centimetrů vysoký pivot Aleš Chán.

Přehrát

00:00 / 00:00

České basketbalisté hrají s Kyprem, chtějí uspět jako na Slovensku

Zkrátka soupeře, jakým je právě Kypr, není možné podcenit. Na druhou stranu přeci jen kvalita českého výběru by měla být v utkání znát. A nejen v něm.

„Myslím, že reprezentace má na to, ti kluci, ta kvalita těch hráčů a vůbec toho zázemí, trenérů, abychom byli minimálně mezi top 12 po celé Evropě. Tam teď rozhodně nejsme a musíme ukázat, že tam patříme. To ukážeme jenom tak, že naše výkony budou stabilní a hlavně, že budeme vyhrávat,“ konstatoval Aleš Chán.

Vedle zkušeností pak pro český výběr hovoří další fakt - domácí prostředí v děčínské sportovní hale.

„Hala je specifická, malá. Kluci, kteří hrají v lize, což je tady většina v repre, tak jsou na tu halu poměrně zvyklí. Může to být naše výhoda, stejně jako byla v minulých letech Folimanka. Záleží také, kolik fanoušků bude chtít přijít. Pokud by to bylo víc než tisíc, tak by pak byla možná škoda, že hrajeme v takhle malé hale. Ale pokud ta kapacita, zhruba tisícovka, bude stačit, tak si myslím, že je to ideální místo,“ pochvaluje si Aleš Chán.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme