Čeští basketbalisté po vynikajícím výkonu porazili Chorvatsko. Ve čtvrtfinále ME vyzvou Srby

Basketbalisté České republiky vyhráli v osmifinále mistrovství Evropy nad Chorvatskem 80:59 a poprvé v historii postoupili do čtvrtfinále evropského šampionátu, ve kterém se utkají se Srbskem. Češi předvedli dominantní výkon v obraně a v průběhu zápasu si vypracovali až třicetibodový náskok. Nejlepším střelcem týmu byl Jiří Veselý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský ve osmifinálovém utkání ME proti Chorvatsku

Tomáš Satoranský ve osmifinálovém utkání ME proti Chorvatsku | Zdroj: ČTK

V první čtvrtině byli čeští basketbalisté lepší, když v 8. minutě po úspěšném trojkovém pokusu Schilba odskočili Chorvatům na rozdíl 9 bodů. V závěru sice soupeř snížil, ale přesto první desetiminutovku český tým vyhrál 20:13.

Ve druhé čtvrtině pokračoval český výběr ve vynikající obraně a v útoku se rozstřílel zejména Jelínek. Díky tomu zvýšili Češi svůj náskok v polovině druhé části až na 33:20.

Dvě minuty před koncem druhé čtvrtiny narostl rozdíl ve skóre dokonce na 17 bodů 42:25 a stejný bodový rozdíl udržela česká reprezentace až do konce prvního poločasu. Ten Češi vyhráli 48:31.

I po přestávce pokračoval český tým v precizní obraně a postupně zvyšoval náskok. V polovině třetí čtvrtiny už byl rozdíl 26 bodů. Navíc v úvodních osmi minutách třetí čtvrtiny dalo Chorvatsko pouze 2 body a náskok postupně narostl až na 30 bodů!

Do závěrečné čtvrtiny vstoupili čeští basketbalisté s náskokem jedenadvaceti bodů. Soupeř sice ještě zkusil zápas zdramatizovat a stáhl na třináctibodový rozdíl, ale závěr zvládli čeští hráči s přehledem a postoupili do čtvrtfinále mistrovství Evropy.

Osmifinále mistrovství Evropy basketbalistů v Lille:

ČR - Chorvatsko 80:59 (20:13, 48:31, 65:43)
Nejvíce bodů: Veselý 20, Jelínek 13, Schilb 12, Benda 11, Satoranský 10 - Bogdanovič 12, Hezonja a Ukič po 10, Simon 9. Rozhodčí: Rocha (Portug.), Viator (Fr.), Trujillo (Šp.). Fauly: 19:14. Trestné hody: 13/9 - 14/12. Trojky: 7:7. Dskoky: 35:31.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme