Čeští basketbalisté v domácí přípravě na ME porazili Japonsko 86:71

Čeští basketbalisté porazili v přípravném utkání před mistrovstvím Evropy v Brně Japonsko 86:71. Po předcházejících čtyřech prohrách v Polsku a v Německu se svěřenci trenéra Ronena Ginzburga dočkali v jediném utkání na domácí půdě prvního vítězství.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Největší hvězda českého týmu Jan Veselý v souboji s japonskou obranou

Největší hvězda českého týmu Jan Veselý v souboji s japonskou obranou | Zdroj: ČTK

Houževnatí Japonci drželi krok pouze v úvodu zápasu, v dalším průběhu zápolili s rozehrávkou. Zejména v druhé čtvrtině je český tým přehrál větším důrazem a přesnější střelbou.

V úvodu druhé čtvrtiny poslal kouč Ginzburg na hřiště nejsilnější sestavu a český tým zrychlil pohyb v obraně i doskakování. Japonci vypadli z rytmu, v kombinacích působili bezradně, ztráceli míče a jejich chyby trestali čeští basketbalisté bleskovými protiútoky do otevřené obrany.

V koncovce se prosazoval Luboš Bartoň, který za první poločas zaznamenal 11 bodů. Střelecky mu sekundoval Tomáš Satoranský a domácí tým rychle získal dvacetibodový náskok (37:17). Ten se ale po prostřídání začal vytrácet.

Basketbaloví reprezentanti zavítali před zápasem s Japonskem mezi fanoušky

Číst článek

Podobné herní výkyvy mezi výkonností první a druhé pětky provázely hru českých basketbalistů i ve druhém poločase.

V něm se střelecky dařilo Davidu Jelínkovi, který všechny svoje body zaznamenal až ve druhé polovině utkání. Japonci se v závěrečné čtvrtině snažili o zvrat, takticky lépe hrající český tým si ale vítězství pohlídal.

Přípravné utkání basketbalistů v Brně:

ČR - Japonsko 86:71 (15:11, 42:27, 65:52)
Nejvíce bodů: Veselý 20, Bartoň 16, Jelínek 13, Hruban a Satoranský po 7 - Takeuči 14, Macui a Tabuse po 11. Rozhodčí: Vyklický, Hrůša, Paulík. Trestné hody: 22/12 - 11/9. Fauly: 11:16.

ČTK, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme