Čeští basketbalisté vstoupí do ME před zaplněným hledištěm proti Estonsku

Na úvod mistrovství Evropy poměří čeští basketbalisté v sobotu s Estonskem, a protože se kontinentální šampionát koná v nedalekém Lotyšsku, půjde i o prověrku psychické připravenosti celé dvanáctky českých hráčů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ronen Ginzburg

Ronen Ginzburg | Foto: David Kubíček

„Lotyši mají rádi basketbal, takže čekám plné haly při jejich zápasech. Už říkali, že při zápasech proti Estonsku a Litvě bude plno,“ říká Tomáš Satoranský.

Největší hvězda českého týmu naráží na to, že v moderní Aréně Riga půjde hned při vstupu do turnaje o hodně hlučnou prověrku české připravenosti, která navíc nebude v tomto směru jedinou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Basketbalistům začíná mistrovství Evropy. Češi se v úvodním utkání střetnou s Estonskem a očekává se zaplněné hlediště, stejně jako na duel s domácím Lotyšskem

V základní skupině se totiž reprezentace postupně střetne hned se třemi pobaltskými státy včetně domácího Lotyšska.

„Estonci i Lotyši, to bude podobné. Obrovská podpora jejich fanoušků, uvidíme, jak jim to pomůže. Estonci jsou tradičně skvělí střelci z delší vzdálenosti, hráč po hráči.“

Izraelský trenér českého týmu Ronen Ginzburg myslí samozřejmě prioritně hlavně na úvodní zápas proti Estonsku, v hlavě už má ale i těžší výzvy, které jeho svěřence v Rize postupně čekají.

„Největšími favority naší skupiny D jsou podle mě Belgičané. Skvěle jim vyšla příprava, mají opravdu perfektně vyvážený tým, výborně poskládaná desítka hráčů, vážně!“

Perfektně vyvážený je na letošním evropském šampionátu ale i český tým. Respektive je tím jednoznačně nejsilnějším za posledních pár let.

Nalosování do evidentně nejvyrovnanější základní skupiny D po bok Estonska, Ukrajiny, Lotyšska, Belgie a Litvy, navíc hraje také v jeho prospěch.

 

Tak už to asi vážně brzy začne, když za sebou máme i oficiální focení. #rvisejakolev

Posted by Česká basketbalová federace (ČBF) on 4. září 2015

Je zde ale také pár neznámých. Nejen jak se tým vypořádá s fanouškovskou podporou svých pobaltských soupeřů, ale třeba i to, jak dokáže zapomenout na pouhé dvě výhry z devíti přípravných zápasů.

A také jak obstojí zahraniční trenér Ginzburg na své první velké akci v čele českého týmu. I na tyto otázky se bude moci začít odpovídat už zítra odpoledne po úvodním duelu s Estonskem.

Michal Jurman, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme