Čeští basketbalisté zahájí kvalifikaci na olympijské hry s Lotyšskem

Od probojování se na olympijské hry dělí české basketbalisty čtyři výhry v kvalifikaci. První krok směrem k Riu de Janeiru budou chtít udělat už dnes v utkání s Lotyši, se kterými se střetnou po deseti měsících a opět v důležitém duelu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Welsch a celý český tým věří, že vědí, jak hrát v Bělehradě proti Lotyšům.JPG

Jiří Welsch a celý český tým věří, že vědí, jak hrát v Bělehradě proti Lotyšům.JPG | Foto: Michal Jurman

Před deseti měsíci byli basketbalisté Lotyšska jako u vytržení. Skvělá domácí atmosféra je hnala v Rize za výhrou nad českým týmem, se kterým se následně v další fázi evropského šampionátu utkali znovu, v boji o konečné 7. místo.

„Lotyši už snad ani nepřišli hrát. Nezdálo se mi, že to chtěli. Před zápasem jsem klukům říkal, že tenhle zápas vyhraje ten, kdo bude víc chtít. A myslím si, že jsme to byli my,“ pochvaloval si kapitán českého týmu Jiří Welsch.

Právě loni v září zvítězili Češi o 27 bodů a díky tomu postoupili právě na olympijskou kvalifikaci. Na ni se nakonec dostali ale i Lotyši a ve skupině B na sebe nyní oba týmy opět narazí v boji o olympijské hry.

Přehrát

00:00 / 00:00

„Oproti loňsku jsou rozhodně zkušenější,“ říká asistent českého trenéra Lubomír Růžička, který sleduje Lotyše pečlivě už pár měsíců

„Oproti loňsku jsou rozhodně zkušenější. Mají o rok víc zkušeností, protože jejich soupiska je poměrně velmi mladá,“ říká asistent českého trenéra Lubomír Růžička, který sleduje Lotyše pečlivě už pár měsíců.

Jeho slova dokládá pondělní jednoznačná výhra pobaltského týmu nad Japonskem o 40 bodů. Zatímco Lotyši po včerejší výhře už sebevědomí mají, Češi ho budou hledat teprve dnes. Poučit se chtějí hlavně z loňského úvodního zápasu s Lotyši, který na ME prohráli.

„Vůbec nám nešla střelba z pozic, distanční střelba. Měli jsme mnoho otevřených pozic ve zlomové třetí čtvrtině. Oni mají jednu obrovskou výhodu, že jsou pospolu delší čas než my, ale věřím tomu, že máme větší srdce a hodně talentované hráče,“ dodává Růžička.

Utkání začíná od 21 hodin v Kombank Aréně. Zda si český tým bude po zápase zpívat jednu ze svých oblíbených písní, můžete zjistit skrze přímou reportáž celého utkání na streamu ČRo Sport.

Michal Jurman, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme