Čeští biatlonisté dojeli v mix štafetě po velké ztrátě v úvodu na desátém místě

Smíšená štafeta uzavřela zastávku Světového poháru biatlonistů v kanadském Canmore. Poslední víkendové představení českým biatlonistům příliš nevyšlo, když ve své parádní disciplíně obsadili po pokažené první střelecké položce desátou pozici. Závod ovládli s gigantickým náskokem Němci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Šlesingr a Gabriela Soukalová během smíšené štafety v Canmore

Michal Šlesingr a Gabriela Soukalová během smíšené štafety v Canmore | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Štafetu rozeběhla Veronika Vítková, které se vůbec nepovedla první střelba poté, co šestkrát minula a musela na tři trestná kola. Výsledkem toho pak byla ztráta, která na čelo závodu činila více než minutu a půl.

Na druhý pokus již sice Vítková zastřílela čistě, ale její odstup i nadále rostl a pomyslný štafetový kolík nakonec předala na posledním místě se ztrátou více než dvou minut.

Gabriela Soukalová následně předvedla velmi dobrý výkon, když se rychle dokázala posunout do druhé desítky. Na střelnici Soukalová v součtu vyrobila jedinou chybu a manko na první příčku udržela na podobné úrovni jako na startu svého úseku.

Třetí v pořadí za Česko odstartoval Michal Šlesingr, jenž štafetu převzal na 14. příčce. Český reprezentant posléze navázal na to, co před ním započala Soukalová, a postupně se probíjel vpřed. Výsledkem jeho snažení, v rámci kterého na střelci minul pouze jednou, byl nakonec posun na deváté místo.

Soukalová do cíle couvala. Jsem ztřeštěná, snad mě nediskvalifikují, bála se

Číst článek

Finišman české štafety Ondřej Moravec se sice již neposunul, nicméně zásluhou solidního výkonu udržel pozici v první desítce a cílem projel jako desátý.

Na jednoznačný triumf dosáhli Němci, kteří na střelnici v podstatě nechybovali. O jejich prvenství nebylo pochyb již dlouho před cílem, do kterého nakonec dorazili o více než minutu dřív než druzí Italové a třetí Norové.

Češi nezářili ani v závodě smíšených dvojic. Charvátová a Krčmář skončili třináctí

Závodu mix štafety předcházel souboj smíšených dvojic, jemuž s naprostým přehledem kralovalo favorizované francouzské duo Dorinová Habertová/Martin Fourcade, které konkurenci doslova deklasovalo a zvítězilo o více než 45 sekund před druhým Rakouskem.

Česko, které startovalo ve složení Lucie Charvátová/Michal Krčmář, skončilo po absolvování dvou trestných kol na 13. místě.

SP v biatlonu v Canmore (Kanada):

Smíšená štafeta:
1. Německo (Hildebrandová, Preussová, Pfeiffer, Schempp) 1:05:38,8 (0 tr. okruhů + 4 dobíjení), 2. Itálie (Wiererová, Oberhoferová, Hofer, Windisch) -1:12,9 (1+10), 3. Norsko (Olsbuová, Solemdalová, Os, Bogetveit) -1:23,8 (0+7), 4. USA -1:25,5 (1+9), 5. Francie -1:30,7 (1+8), 6. Kanada -1:34,3 (0+4), ...10. ČR (Vítková, Soukalová, Šlesingr, Moravec) -2:04,3 (3+7).

Štafeta smíšených dvojic:
1. Francie (Dorinová Habertová, M. Fourcade) 37:59,0 (0+4), 2. Rakousko (Hauserová, Eder) -45,2 (0+8), 3. Norsko (Fenneová, Birkeland) -55,3 (0+7), 4. Rusko -57,3 (0+2), 5. Itálie -1:02,6 (0+8), 6. Ukrajina -1:13,6 (0+6), ...13. ČR (Charvátová, Krčmář) -2:43,8 (2+9).

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme