Čeští florbalisté chtějí na světovém šampionátu medaili. I bez Cepka

Vybojovat na mistrovství světa medaili. Právě s takovými ambicemi se ve čtvrtek vydají do Helsinek čeští florbalisté. O víkendu absolvovali poslední část přípravy - soustředění v Bystřici nad Pernštejnem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Florbalový brankář Tomáš Kafka

Florbalový brankář Tomáš Kafka | Foto: Jan Suchan | Zdroj: Český rozhlas

Český tým poprvé povede na mistrovství světa v roli trenéra Tomáš Trnavský. Věří, že se mu i bez zkušeného Radima Cepka podařilo dát dohromady kádr, který se na šampionátu popere o medaile.

"To odhodlání tam určitě je, jinak by kluci ani neinvestovali čas do toho tréninkového soustředění a do celé reprezentace. Uděláme pro to maximum, abychom medaili přivezli. My jako trenéři týmu věříme," zdůraznil Tomáš Trnavský. Nejdřív ale prověří kvalitu českého týmu ve skupině Itálie, Japonsko a Norsko.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští florbalisté chtějí na světovém šampionátu medaili. I bez Cepka

"Nejvíce budou zlobit asi Norové. Italové nebudou tak silní jako před dvěma roky, protože jim všichni krajánci odřekli nominaci. A Japonci? To je exotika, zápas s nimi využijeme k nacvičení útoku," plánuje reprezentační kouč, který se posledního šampionátu zúčastnil ještě jako hráč.

V kádru národního týmu je šest aktivních florbalistů, kteří pamatují stříbro z mistrovství světa 2004 ve Švýcarsku. Jedním z nich je gólman Tomáš Kafka.

"Beru to i tak, že jsem jedním z lídrů, zvlášť, když se ta skupina opor zmenšila o Radima Cepka. O to víc se musí hráči jako Milan Fridrich nebo já postarat o to, aby všechno fungovalo. Roli lídra musí vzít i Aleš Zálesný a Sikora, protože někdo musí zaplnit díru, která zůstala po Cepkovi," naráží Kafka na "vyhazov" Radima Cepka z reprezentace.

Prospějí týmu změny?

Tomáš Trnavský ho podle svých slov (se kterými Cepek nesouhlasí) nenominoval, protože zkušený útočník nabourával atmosféru v týmu. Kromě toho přišel mladý trenér s dalšími novinkami.

"Byla tam celá řada změn, ať už herních systémů nebo sestavy. Třeba Švýcaři hrají furt stejně, furt stejné lajny, takže samozřejmě ta sehranost bude větší. Jak poslední dny přípravy, tak i zápasy ve skupině by nám měly pomoci, abychom se i my sehráli optimálně," říká Tomáš Kafka.

Mistrovství světa začne v Helsinkách už tuto sobotu.

Pavel Petr, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme