Čeští florbalisté porazili po boji Estonsko a v semifinále MS vyzvou Finsko

Čeští florbalisté si na mistrovství světa zahrají semifinále. Postup mezi čtyři nejlepší celky šampionátu v Helsinkách je ale stál hodně sil. Estonsko porazili až po samostatných nájezdech 3:2 a v boji o finále nastoupí v pátek proti domácímu Finsku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští florbalisté postoupili do semifinále MS až po nájezdech

Čeští florbalisté postoupili do semifinále MS až po nájezdech | Foto: Česká florbalová unie

Český tým vyběhl na palubovku Hartwal Arény s obrovským sebevědomím. Estonci naopak s velkou bojovností a už po pětadvaceti sekundách se radovali z vedení. Vedli i 2:1, ale v 59. minutě útočník Tomáš Sladký vyrovnal a nakonec i on mohl sledovat, jak Češi v samostatných nájezdech vybojovali postup.

"Pro všechny hráče, trenéry i fanoušky to bylo šílené. Přesně toho jsme se chtěli vyvarovat, ale nepovedlo se nám to. Na druhou stranu jsme měli štěstí. Norové i Estonci hráli na dvě lajny, my na tři, ale nedostali jsme se do tempa. Nezvládli jsme to příliš dobře a musíme se z toho poučit," zhodnotil zápas Tomáš Sladký.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští florbalisté postoupili do semifinále MS po velkém boji

Hektický závěr základní hrací doby ale sebral hodně sil. Nejen fyzických, ale i psychických. "Posledních pět minut bylo hodně náročných. Na střídačce byla znát velká nervozita, každý se snažil alespoň nějak přispět a nakonec se nám to povedlo," říká Sladký.

Brankáře za odměnu obslouží u večeře

Velký podíl na výhře měli oba brankáři. David Rytych mužstvo podržel během zápasu, Tomáš Kafka při samostatných nájezdech. Určitě si zaslouží odměnu.

"Asi je budeme obsluhovat u večeře a v sauně jim budeme polévat hlavy studenou vodou," usmíval se střelec vyrovnávacího gólu Sladký.

České florbalisty teď čeká příprava na páteční semifinále proti Finsku. Jejich výkon se ale musí zlepšit, s tím současným by proti domácímu týmu šanci neměli.

"Máme za sebou dva náročné zápasy, zatímco Finové prošli do semifinále jednoduše. Takže z toho bychom možná mohli těžit. Zápas začíná od stavu 0:0, bude určitě vyprodáno, takže domácí budou pod tlakem. Může se stát cokoli," říká Tomáš Sladký.

Alena Benešová, Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme