Čeští házenkáři nestačili na Švédsko a na MS prohráli vysoko 22:36

Druhé utkání na mistrovství světa v házené v Kataru se českému týmu vůbec nevydařilo. Švédsko bylo po celý zápas lepší a zaslouženě vyhrálo rozdílem 14 gólů 36:22. Po dvou zápasech tak mají čeští házenkáři na kontě dvě prohry.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští házenkáři nestačili na mistrovství světa v Kataru na Švédsko

Čeští házenkáři nestačili na mistrovství světa v Kataru na Švédsko | Zdroj: ČTK

Od úvodního hvizdu byli švédští házenkáři všude o krok napřed. Rychle se dostali do vedení a po třinácti minutách byl stav 4:10 v neprospěch českého mužstva.

Trenéři Filip s Kubešem si vzali oddechový čas, aby zastavili švédskou lavinu, ale ani promluvení do duší českých hráčů nepomohlo. I nadále narůstal švédský náskok a ve 23. minutě svítil na ukazateli skóre už deseti gólový rozdíl.

První poločas nakonec skončil vítězstvím Seveřanů 19:10, ale úvod druhé půle vypadal z české strany mnohem veseleji. Babák, Sobol a dvakrát Horák prostřelil švédského gólmana a snížili na rozdíl šesti branek.

Na větší kontakt si však soupeř český tým nepustil. Naopak se hra vrátila do starých kolejí z prvního poločasu a začal narůstat švédský náskok. Nakonec Švédi nastříleli 36 gólů a porazili české házenkáře 14 branek.

Mistrovství světa v házené mužů v Kataru:
Skupina C:

ČR - Švédsko 22:36 (10:19)
Sestava ČR: Štochl, Galia - Hrstka, Bečvář, Jurka, Motl, Sobol, P. Horák, Babák, Linhart, Petrovský, Zdráhala, Šindelář, Kasal, Szymanski, Jícha.
Rozhodčí: Geipel, Helbig (oba Něm.).

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme