Čeští házenkáři prohráli s Francií, o postupu na ME se rozhodne v Makedonii

Házenkáři České republiky prohráli v kvalifikačním utkání o postup na mistrovství Evropy s Francií vysoko 24:34. O tom, jestli postoupí na závěrečný turnaj, se rozhodne v neděli v Makedonii.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Zdráhala (v červeném) střílí přes francouzskou obranu v kvalifikačním utkání o postup na ME

Ondřej Zdráhala (v červeném) střílí přes francouzskou obranu v kvalifikačním utkání o postup na ME | Zdroj: ČTK

Český tým vstoupil do utkání hodně odhodlaně a v úvodních minutách velkého favorita zaskočil. Prvních patnáct minut byli čeští házenkáři většinou o jeden gól napřed a hosté pouze doháněli skóre.

Ve druhé části prvního poločasu se ale začal prosazovat v současnosti zřejmě nejlepší světový tým. Francie zrychlila pohyb a před odchodem do šaten si vypracovala šestigólový náskok.

V poločasové přestávce převzal zraněný Filip Jícha titul nejlepšího házenkáře za uplynulý rok. Anketu tak ovládl už poosmé za sebou.

Ve druhém poločase Francie i přes sympatickou snahu českého týmu svůj náskok navýšila a závěr utkání se dohrával prakticky v exhibičním tempu.

Postupové naděje českého týmu ale žije dál. O tom, jestli se česká reprezentace představí na mistrovství Evropy, rozhodne nedělní utkání na palubovce Makedonie.

Filip Jícha byl o přestávce kvalifikačního utkání s Francií vyhlášený nejlepším házenkářem uplynulého roku | Foto: ČTK

Kvalifikace o postup na ME 2016

ČR - Francie 24:34 (10:16)
Sestava a branky ČR:
Štochl, Mrkva - Hrstka 4, Hes 2, Jurka, Sobol 1, Šimůnek, Stehlík, Babák 2, Kotrč 1, Petrovský 5, Škvařil 1, Zdráhala 8, Užek.
Nejlepší střelci Francie: Mahe 7, N'Guessan 6, Guigou 5. Rozhodčí: Schulze, Tönnies (oba Něm.). Sedmimetrové hody: 4/3 - 8/8. Vyloučení: 3:3. Diváci: 3000.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme