Čeští házenkáři prohráli v úvodním utkání MS v Kataru s Francií 27:30

Dobrým výkonem vstoupili čeští házenkáři do mistrovství světa v Kataru. V úvodním utkání sice prohráli s Francií 27:30, ale zejména ve druhém poločase předvedli výborný výkon a největšímu favoritovi turnaje byli více než vyrovnaným soupeřem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mistrovství světa v házené v Kataru - trenér českého týmu Jan Filip

Mistrovství světa v házené v Kataru - trenér českého týmu Jan Filip | Foto: Pavel Lebeda chf.z

Český tým nastoupil do utkání bez svého nejlepšího hráče Filipa Jíchy, kterého sklátila viróza, ale začátek zápasu přesto nevypadal špatně.

Češi drželi v úvodních minutách s favoritem krok a francouzské obraně dělal problémy zejména Ondřej Zdráhala, který vyrovnával po osmi minutách na 6:6.

Nicméně postupem času se začala projevovat větší kvalita soupeře, český tým dělal zbytečné chyby a Francouzi dokázali tyto ztráty potrestat a postupně odskočili českému týmu na 11:6.

A to ještě předvedl několik parádních zákroků brankář Galia. Přesto Francie zejména díky výbornému Karabatičovi vyhrála první poločas 16:9.

Do druhého poločasu vstoupili Češi odvážněji a náskok soupeře začali pomalu snižovat. Patnáct minut před koncem zápasu snížil Pavel Horák dokonce na rozdíl tří gólů. Francie ale znovu odskočila, vedla o šest branek, nicméně závěr zápasu patřil svěřencům Jana Filipa.

Minutu před koncem dokonce Jan Sobol snížil na 27:29, ale poslední slovo Kentin Mahe, který určil konečný výsledek. Nicméně zejména za výkon ve druhém poločase se český tým rozhodně stydět nemusí.

Mistrovství světa v házené mužů v Kataru:

Skupina C:
ČR - Francie 27:30 (9:16)
Sestava ČR: Galia, Štochl - Hrstka, Bečvář, Jurka, Motl, Sobol, P. Horák, Babák, Linhart, Petrovský, Zdráhala, Šindelář, Kasal, Szymanski.
Rozhodčí: Hansen, Gjeding (oba Dán.).

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme