Čeští házenkáři ustáli belgický finiš. Kvalifikaci MS zahájili vítězstvím

První zápas, první výhra. Čeští házenkáři vstoupili do první fáze kvalifikace o postup na mistrovství světa v roce 2017 vítězstvím 34:32 nad Belgií. V sobotu v Kortrijku je na programu odveta, duely s dalším soupeřem v tříčlenné skupině Tureckem se budou hrát v lednu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český reprezentant Filip Jícha naskakuje ke střele přes belgickou obranu

Český reprezentant Filip Jícha naskakuje ke střele přes belgickou obranu | Zdroj: ČTK

Češi proti outsiderovi skupiny začali svižně. Zakrátko si vytvořili čtyřgólový náskok, který navýšili i na šestigólový, jenže jen do doby, kdy přišlo vyloučení Filipa Jíchy. Během někoho Belgičané rozdíl snížili, ale ne na míň než tři body.

O přestávce svítilo v hale na Podvinném mlýně skóre 22:18. Uklidnění ale domácím nepřineslo. Ve hře svěřenců Jana Filipa a Daniela Kubeše bylo ve druhé půli více chyb a hlavně ty stály za dramatizováním duelu ze strany Belgičanů.

Házenkáři se učí hrát se slabšími soupeři. Je to pro nás nová zkušenost, souhlasí Štochl

Číst článek

Hráči v žluto-černých dresech závěrečné dějství vyhráli, jen ne o tolik, kolik by potřebovali. Maximálně se přiblížili na dostřel dvou branek. Dva body tak do tabulky skupiny připisují Češi.

Utkání 5. skupiny první fáze kvalifikace o postup na MS 2017 házenkářů:

ČR - Belgie 34:32 (22:18)


Sestava ČR:
Galia, Štochl - Bečvář, Jurka, Šůstek, Jícha, Sobol, Stehlík, Babák, Kotrč, Vinkelhöfer, L. Petrovský, V. Petrovský, Šlachta, Užek, Říha.
Rozhodčí: Harabagiu, Stanescu (oba Rum.).

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme