Čeští házenkáři už na mistrovství světa 'nečvochají'. Tým jde správnou cestou, soudí Jícha

Pro české házenkáře začíná na mistrovství světa v Kataru mini play-off. V bojích o 17. až 20. místo bude národní tým hrát o takzvaný Prezidentský pohár.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Házenkáři do bojů o medaile sice nepostoupili, i tak si ale mohli po posledních povedených zápasech ve skupině zatleskat

Házenkáři do bojů o medaile sice nepostoupili, i tak si ale mohli po posledních povedených zápasech ve skupině zatleskat | Zdroj: ČTK

„Je to turnaj odpadlíků. Kdy my jsme ale nějaký turnaj vyhráli, to už si ani nepamatuju,“ říká Jan Filip.

Společně s Danielem Kubešem, dalším z dvojice reprezentačních trenérů, by Filip s českým výběrem rád navázal na povedené výkony ze závěru základní skupiny.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podle trenéra reprezentace Jana Filipa čeští házenkáři na MS už 'nečvochají'

A je v podstatě jedno, že to bude v soutěži, kde už jde pouze o čest. Utkání budou i další dobrou zkušeností pro hráče s minimem startů na velkých turnajích.

„Poslední dva zápasy ve mně vyvolávají pocit, že tenhle tým jde správnou cestou. Každý hráč se snaží bojovat a dřít, aby tým pak ukázal svoji finální tvář,“ oceňuje soudržnost a herní posun reprezentace její největší hvězda Filip Jícha.

České mužstvo si zatím na turnaji prošlo v zápasech různými fázemi, od trápení až po skoro ideální výkon. A ve spoustě věci se zlepšilo, například v útoku.

„Nečvocháme. Říkali jsme tomu čvoch, co jsme hráli. Nečvocháme, ale hrajeme, i když se nám nedaří jako třeba proti Egyptu, kdy jsme nedali jedenáct šancí. Šance si totiž musíte vypracovat a v tom už jsme dál,“ těší Jana Filipa.

Na úvod Prezidentského poháru nastoupí Češi odpoledne v pět hodin proti Rusku, v úterý je pak podle výsledku čeká poslední utkání na turnaji buď s Běloruskem, nebo s Bosnou a Hercegovinou.

Mirko Vasić, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme