Čeští házenkáři vstoupili do baráže o MS úspěšně. Makedonii doma porazili o šest branek

Čeští házenkáři porazili ve Zlíně v úvodním utkání play off o postup na mistrovství světa Makedonii 28:22. Nadějný náskok budou hájit ve středeční odvetě ve Skopje. Národní tým se v boji o MS musí obejít bez kapitána Filipa Jíchy a další opory Pavla Horáka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští házenkáři si dnes poradili s Makedonií a přiblížili se MS

Čeští házenkáři si dnes poradili s Makedonií a přiblížili se MS | Zdroj: ČTK

Při jejich absenci měl obrovský podíl na vítězství vedle dobré hry v defenzivě brankář Martin Galia. Nejlepším střelcem domácího celku byl se sedmi góly Ondřej Zdráhala.

Světový šampionát v roce 2017 se uskuteční ve Francii. Češi vyhráli první fázi kvalifikace a nyní usilují o druhý postup na MS za sebou. Vloni startovali na finálovém turnaji v Kataru.

Proti neoblíbenému soupeři český tým v úvodu stále dotahoval jednobrankové manko. Makedonci postavili taktiku na důrazném útočném tlaku a většinu akcí hráli přes hlavní oporu Kirila Lazarova.

Toho dokázali obránci většinou zastavit jen za cenu faulů a Lazarov proměňoval sedmimetrové hody. Domácí házenkáři v bouřlivém prostředí odpovídali rychlými protiútoky. V nich se střelecky prosazovali hlavně Babák se Stehlíkem.

Český tým poprvé otočil skóre v 16. minutě na 7:6 a postupně převzal režii zápasu. K dobré obraně systémem 0-6 přidali hráči i útočný důraz a rozstříleli se Zdráhala a Bečvář, který v samém závěru poločasu trefou z devítimetrového hodu přes soupeřovu obrannou zeď posunul český tým do čtyřgólového náskoku (14:10).

Po změně stran zlepšili Makedonci defenzivu a chyby soupeře trestali rychlými protiútoky. Podařilo se jim přiblížit na rozdíl dvou branek. Zvrat dobře bránící český tým ale nepřipustil a naopak zvýšil na pětibrankový rozdíl.

Ve druhém poločase se rozstřílel Stehlík, zkušený Zdráhala bezpečně proměňoval sedmimetrové hody. V kritických chvílích držel skvělými zákroky spoluhráče Galia. V závěru zápasu už čeští házenkáři taktickou hrou cenné vítězství udrželi. Makedonii se jim podařilo porazit na pátý pokus. V předchozích čtyřech zápasech dvakrát remizovali a dvakrát prohráli.

Úvodní utkání play off o postup na MS házenkářů ve Zlíně:

ČR - Makedonie 28:22 (14:10)
Sestava a body ČR: Galia, Mrkva - Babák 5, J. Hrstka 2, Bečvář 4, Jurka 3, Sobol 1, Stehlík 5, Kotrč 1, Linhart, Petrovský 1, Škvařil, Zdráhala 6/4, Užek, Landa, Říha. Trenéři: Filip a Kubeš.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme