Čeští nohejbalisté vybojovali na světovém šampionátu v Brně dva tituly

Čeští nohejbalisté získali v Brně dva tituly mistrů světa. V turnaji jednotlivců vybojoval zlatou medaili Ondřej Vít, který byl společně s Janem Vankem, Lukášem Rosenberkem a Jakubem Pospíšilem i členem vítězného týmu trojic. V kategorii dvojic obhájili prvenství Slováci, český tým skončil stejně jako před čtyřmi lety v Nymburku druhý. Titul mistrů světa ve trojicích získali čeští nohejbalisté po osmnácti letech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští nohejbalisté

Čeští nohejbalisté | Foto: Václav Šálek | Zdroj: ČTK

Vítovi vyšel ve finále singlu vstup do obou setů, v nichž získal rychle tříbodový náskok nad Rumunem Georgelem Bobisem. Podal koncentrovanější výkon než v pátečním vzájemném duelu ve skupině, který prohrál, a oplatil bývalému světovému šampionovi porážku ze souboje o titul na loňském mistrovství Evropy.

„Už osm let s Bobisem bojuji a poprvé se mi ho podařilo porazit. Udělal neskutečně mnoho chyb, kterých se nedopouští. Možná jej semlela atmosféra vyprodané haly. Nebo také to, že startuje ve všech třech soutěžích a projevila se na něm únava,“ uvedl Vít, který po čtrnácti letech navázal na dosud poslední český titul Petra Bubniaka. Bouřlivou atmosféru v hale vytvořilo přes 3000 diváků.

Ve finálovém duelu dvojic Mrákava s Rosenberkem dovolili Slovensku v úvodním setu uhrát pouze sedm bodů, ale ve druhé sadě neproměnili mečbol. Slovákům se podařilo navzdory odstoupení zraněného Ladislava Stupáka stav otočit. V dramatické koncovce několikrát na bloku vynikl Radek Pelikán, jenž nahradil Mrákavu.

Česká dvojice se ještě za nepříznivého stavu 8:10 vzchopila, odvrátila čtyři mečboly, ale Slovákům obhajobu titulu nepřekazila. „Zápas byl otázkou momentální formy. Dopustili jsme se více chybiček v útoku a v mezihře,“ poznamenal Mrákava.

Ve finále trojic neproměnil český tým v úvodní sadě setbol a ztratil ji. K vítěznému obratu nasměroval domácí nohejbalisty Vanke precizní hrou na síti. Kromě často nechytatelných útoků i úspěšně blokoval. „Od druhého setu jsme pozměnili taktiku, která se ukázala jako účinná,“ uvedl Rosenberk, který ke zlatu přidal i stříbrnou medaili ve dvojicích.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme