Čeští vodní slalomáři předvedli na Světovém poháru v pražské Troji extratřídu

Čeští vodní slalomáři proti zbytku světa 3:0. Takhle vypadá konečné skóre dnešního finálového dne Světového poháru v pražské Troji. Domácí reprezentanti totiž vyhráli ve všech třech individuálních disciplínách.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězové Světového poháru v pražské Troji. Zleva kajakář Jiří Prskavec, kanoistka Kateřina Hošková a kanoista Stanislav Ježek

Vítězové Světového poháru v pražské Troji. Zleva kajakář Jiří Prskavec, kanoistka Kateřina Hošková a kanoista Stanislav Ježek | Zdroj: ČTK

Mezi kanoisty triumfoval Stanislav Ježek, mezi kanoistkami Kateřina Hošková a mezi kajakáři ještě zlatého Jiřího Prskavce doplnil bronzový Ondřej Tunka.

„Dokázal jsem si, že nepatřím do starého železa, i když ve startovním poli jsem ze všech nejstarší. Musím taky dodávat, že jsem nejzkušenější,“ usmívá se osmatřicetiletý Stanislav Ježek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vodní slalomáři předvedli na Světovém poháru v pražské Troji extratřídu, z vítězství se radovali Jiří Prskavec, Kateřina Hošková a Stanislav Ježek

V závodu Světového poháru v pražské Troji ovládl kromě finále i semifinále, v obou případech se nedotknul ani jedné branky a v obou případech měl náskok skoro šesti desetin sekundy.

„Zadařilo se. Nerad se chválím, ale když vyhrajete, tak se nic jiného říct nedá. V Troji jezdím ze všech nejdéle a mám tady domácí výhodu. Když neudělám velkou botu, tak mám na to být minimálně na bedně. Dneska se to podařilo na stupínek nejvyšší,“ shrnul závod Stanislav Ježek.

Chvíli po něm vystoupala na stupínek nejvyšší i Kateřina Hošková, která také do finále nastoupila pouhou půlhodinku po triumfu svého oddílového kolegy z pražského USK. A tak na něj přirozeně chtěla navázat.

Kajakář Prskavec vyhrál i díky diskvalifikaci Clarka, kanoista Ježek byl nejrychlejší

Číst článek

„Podívala jsem se, jak jel a snažila jsem se to taky tak udělat. Na startu jsem slyšela, že Jessica jela dobře, takže vůbec nechápu, že se mi to takhle povedlo. Pořád tomu nerozumím.“

I úřadující mistryni světa Jessicu Foxovou Kateřina Hošková porazila, a to jí přitom domácí prostředí prý moc nepomohlo.

„Byla jsem hodně nervózní, takže to byla spíše nevýhoda. Pak jsem si řekla, že si to užiju a z diváků se nezblázním. Naštěstí se mi to povedlo,“ usmívala se Kateřina Hošková.

Nejvíc v ohrožení byla česká dominance v královské kategorii kajakářů. Ještě několik minut po skončení finále svítila u Jiřího Prskavce dvojka, jenže původně vítězného Brita Clarka diskvalifikovali kvůli o 100 gramů lehčí lodi oproti pravidlům. A z takového triumfu další zástupce USK Praha moc radost neměl.

„Nikdy se mi to nestalo, vždycky jsem byl proti všem protestům. Většinou, když jsem nějaký závod vyhrál, tak na základě toho, že jsem dojel do cíle a už mě nikdo nepředjel. Pak mi řekli, že Josephovi nenese loď a to je škoda, neměl by udělat takovou chybu. Je to můj dobrý kamarád a dneska měl vyhrát,“ uznal Jiří Prskavec.

Clarkova diskvalifikace pomohla i Ondřeji Tunkovi, který se posunul na třetí místo. K tomu si připočtěte ještě dvě zlata a bronz z týmové soutěže hlídek.

Dostanete výsledek, pro který má většina fanoušků i Ondřej Tunka jediné možné zhodnocení. „Je to super.“

Jan Suchan, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme