Čeští volejbalisté jsou po dvou výhrách na MS v euforii

Volejbalová reprezentace se na mistrovství světa v Itálii postarala o další překvapení. Po vítězství nad bulharskými obhájci bronzu ve skupině, si v prvním zápase nadstavbové části smlsli na držitelích olympijského zlata z Pekingu, týmu Spojených států.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští volejbalisté slaví vítězství nad USA

Čeští volejbalisté slaví vítězství nad USA | Zdroj: ČTK

Čeští volejbalisté porazili v italské Anconě Američany 3:0 po setech 25:19 a dvakrát shodně 25:22. Nejlépe bodujícím hráčem v českých barvách byl smečař Jiří Popelka.

,,Já k tomu nemám slov. Jedeme na obrovský vlně a hrajeme fantastický volejbal. I kdyby proti nám stáli vítězové galaxie, tak je porazíme," hodnotil zápas Jiří Polelka, který stejně jako celý tým předvedl výkon hodný světového šampionátu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Česká volejbalová euforie na světovém šampionátu

Diváci, kteří se z valné části přišli podívat zejména na večerní utkání gigantů Polska s Brazílií, aplaudovali ve stoje takřka bezchybnému výkonu českých hráčů. Byl to přesně ten zápas, který se pouští na video jako instruktáž jak má vypadat moderní volejbal.

,,Cítili jsme se skvěle už po Bulharsku, ale co jsme předvedli za týmový výkon proti Američanům, to jsem v české reprezenataci nezažil,"rozplýval se nejmenší hráč českého týmu, libero Martin Kryštof.

Svěřenci trenérů Jana Svobody a Milana Hadravi předvedli nejen vynikající herní projev, ale také mentální sílu. Znovu totiž stejně jako v zápasech ve skupině prohrávali i o čtyři body, ale pokaždé dokázali soupeře dotáhnout do vítězného konce.

,,Myslím si, že nejdůležitější je sebedůvěra. Kluci si teď věří jak jednotlivě, tak jako celý tým, a jakýkoliv i nepříznivý stav pro nás nic neznamená, můžeme hrát proti komukoliv." je přesvědčen asistent trenéra Milan Hadrava.

Zápas s Kamerunem rozhodne

Parta, kterou s Janem Svobodou poskládali, ještě na šampionátu rozhodně neřekla poslední slovo. Pokud v sobotu získá alespoň set proti Kamerunu, postoupí mezi 12 nejlepších celků a to se ještě žádnému týmu od rozdělení federace nepodařilo.

Na zápas s Kamerunem zatím nikdo nemyslí, nyní si všichni užívají vítězství nad olympijskými vítězi. Každý ale trochu jinak. Například smíšek Petr Konečný, si téhle výhry cení po svém.

,,Přirovnal bych to k loňskému vítězství Čtveráků na antukové lize nad Humry, kdy jsme po prvním setu prohrávali," zavtipkoval Konečný.

Čeští volejbalisté senzačně porazili na mistrovství světa Spojené státy 3:0
Čeští volejbalisté se utkají na MS s USA – týmem posledních olympijských vítězů
Výhra nad Bulharskem Čechům přisoudila lehčí soupeře

Jakub Kanta, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme