Čeští volejbalisté odletěli na MS v plné síle

Přesně pět minut po sedmnácté hodině odletělo z ruzyňského letiště letadlo OK 722 do Milána. Na palubě byla také výprava českých volejbalistů, kterým v Itálii začíná zítra mistrovství světa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volejbalista Martin Kryštof se raduje, v týmu pro MS zůstává

Volejbalista Martin Kryštof se raduje, v týmu pro MS zůstává | Zdroj: ČTK

Dvanáctka českých reprezentantů se sešla na ruzyňském letišti krátce po patnácté hodině a trenéru Janu Svobodovi se všichni hlásili zdraví a plní sil. Od posledního přípravného utkání se dali zdravotně dohromady jak Jiří Popelka, kterého trápil pásový opar, tak Petr Pláteník, který ve středu dobral antibiotika.

„Měl jsem nějakou jakoby virózu s tím, že ve Svitavách mi pan primář Sychra odebral vzorky, výtěry, krev. Našel se tam streptokok, takže jsme museli nasadit antibiotika. Ale už od neděle jsem začal trénovat v Olomouci, ten stav se zlepšil a cítím se dobře. Takže si myslím, že by to nemělo nějak ovlivnit výkon,“ prohlásil smečař Petr Pláteník.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští volejbalisté odletěli na MS v plné síle

Tým byl pohromadě s malými přestávkami dva a půl měsíce a pilně se na šampionát připravoval. S blížícím se turnajem, se tep jednotlivých hráčů začíná pořádně zrychlovat

„Mně osobně asi ano. Ještě letíme do Itálie, kde hraju. Myslím, že tým se těší, že už těch přípravných zápasů bylo dost, toho trénování taky. Myslím, že všichni to chtějí naostro,“ řekl například universál Jan Štokr.

Cílem českého týmu je postup ze skupiny, kde se o tři postupová místa popere s Francií, Čínou a Bulharskem. Snem je pak vylepšení nejlepšího umístění na mistrovství světa od rozdělení federace. V roce 2002 a 2006 skončili Češi shodně na 13. místě. Doslova utopií je pak možnost přiblížit se 44 let staré medailové radosti

„Já o ní samozřejmě vím, ale na druhou stranu vím, že realita je taková, že český volejbal si na medaili z mistrovství světa bude muset počkat. Náš první postupný cíl je postoupit z co nejlepšího místa ze skupiny a potom se porvat o lepší příčky, než se podařilo na posledních šampionátech,“ zůstává realistou trenér Jan Svoboda.

Jeho tým si v pátek zatrénuje v turínské hale a v sobotu od 17-ti hodin vstoupí do šampionátu zápasem s Francií.

Petr Kadeřábek, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme