Čeští volejbalisté porazili ve Světové lize Koreu a jsou ve hře o 2. místo ve skupině

Čeští volejbalisté otočili ve Světové lize duel s Koreou. V Liberci prohrávali už 1:2 na sety, ale za pomoci střídajících Macha a Fily po boji zvítězili 3:2 po setech 25:22, 16:25, 16:25, 25:23 a 15:12.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští volejbalisté porazili Koreu, Jan Štokr (v červeném) a Choi Hong-Suk.

Čeští volejbalisté porazili Koreu, Jan Štokr (v červeném) a Choi Hong-Suk. | Zdroj: ČTK

Po pěti porážkách si tak připsali v letošní soutěži třetí výhru a udrželi naději na druhé místo ve skupině D.

Svěřenci trenéra Zdeňka Šmejkala vlétli na soupeře s odhodláním a tón první sadě udal ostrým servisem nahrávač Habr. Češi se dostali do vedení, dařilo se jim na bloku i v útoku a od stavu 19:19 se jim povedlo zvládnout i koncovku.

Od začátku druhé sady se ale hra domácích rozpadla. Korejcům se dařilo bránit Štokra a především nefungovala česká nahrávka.

Na druhé straně nad sítí vládl levoruký korejský univerzál So Če-tok. Trenér Šmejkal začal točit se sestavou, na palubovku poslal postupně celou lavičku a snažil se najít fungující sestavu.

K obratu pomohla budějovická osa. Habr si rozuměl s blokařem Machem a skvěle se chytil smečař Fila. Výkon týmu díky tomu i za podpory fanoušků narůstal. Čtvrtou sadu Češi vyhráli o dva body a skvěle rozjeli tie-break.

V obraně dosud pevní Korejci náhle zmatkovali, Češi vedli 11:3 a přes několik chyb už výhru nepustili.

V sobotu čeká volejbalisty v Liberci další zápas s Koreou. Za týden pak budou hrát 3. a 4. července v Opavě dvojzápas s Japonskem, a pokud chtějí pomýšlet na druhé místo ve skupině za postupující Francií, musejí třikrát vyhrát a nejlépe vždy za tři body.

Světová liga volejbalistů, skupina D v Liberci:

ČR - Korea 3:2 (22, -16, -16, 23, 12)
Rozhodčí: Concia (Arg.), Heckford (Angl.). Čas: 128 min. Diváci: 3000.
Sestava a body ČR: Habr 3, Michálek 7, Holubec 6, Štokr 19, A. Bartoš 7, Veselý 6, libero Kryštof - Vašíček, Janouch, Finger 2, Král 1, Mach 7, Fila 12. Trenér: Šmejkal.

ČTK, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme