Čeští volejbalisté se připravují na boj o mistrovství Evropy. Jejich soustředění trvá déle než měsíc

Zatímco fotbalisté se před startem kvalifikace o světový šampionát připravovali pod novým koučem necelý týden, volejbalová reprezentace trénuje na boje o mistrovství Evropy už pět týdnů, takřka bez pauzy. Jejich letním domovem je Jablonec nad Nisou, kde tvrdě pracují, aby byli co nejlépe připraveni na kvalifikační duely s Makedonií, Estonskem a Rumunskem. Jenže tak dlouhé soustředění, to už někdy může být, jak se říká, na hlavu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští volejbalisté první zápas ME nezvládli

Čeští volejbalisté první zápas ME nezvládli | Foto: Český volejbalový svaz

„Trošku to na hlavu je. Pro lidi, kteří mají rodiny, tak je to o to ještě těžší, když jsme někde déle. Už chceme, abychom to měli za sebou. Doufám, že se nám kvalifikace podaří, protože jinak by to byla velká škoda,“ reaguje na téma letní tábor volejbalové reprezentace kapitán Aleš Holubec.

Na nedostatek času na sehrávání a nácvik jednotlivých herních situací si jeho tým rozhodně nemůže stěžovat, protože je už přes pět týdnů pospolu takřka den co den, a nejen na palubovce. Dost dobře zná v týmu jeden druhého i v civilu, protože se hned z Městské haly hráči přesouvají na hotel. A takhle pořád dokola.

Přehrát

00:00 / 00:00

Česká volejbalová reprezentace se připravuje na kvalifikaci o účast na ME

„Když jsou takhle lidi zavření, tak je to občas náročnější. Máme ale super kolektiv. Když taková situace nastane, tak to nikdo neřeší. Náš cíl je postoupit na mistroství Evropy v co nejkratším čase, což je hned ten první týden. Bude nás zdobit bojovnost,“ říká nahrávač Jakub Janouch.

Janouch moc dobře ví, proč je nutné absolvovat takhle dlouhou přípravu, a odmítá, že by se s pokročilejší fází soustředění horšila nálada uvnitř mužstva. Navíc právě z vyloženě týmového pojetí hry má výběr kouče Miguela Falasci těžit a v bojích o evropský šampionát předčít soupeře soudržností. Tedy věří v to alespoň Aleš Holubec:

„Když zmíním Estonce, nebo Rumuny či Makedonce, tak oni to mají založené na pár hráčích. My nemáme žádnou individualitu, která by vyčnívala. Hrajeme jako kolektiv, což je více než individuality.“

Na severu Čech bude český výběr, s krátkou přestávkou vyplněnou přípravnými zápasy v Německu a Polsku, až do poloviny září. Poté se přesune na první část kvalifikace do Rumunska.

David Nyč, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme