Čestmír Kalaš končí po 25ti letech v čele českého cyklokrosu, střídá ho Petr Balogh

Český cyklokros vstupuje do nové sezóny s novou tváří. Reprezentační tým povede někdejší stříbrný medailista z mistrovství světa Petr Dlask, domácí pohárová soutěž se objevuje v kalendáři mezinárodní cyklistické federace a cyklokros povede místo Čestmíra Kalaše Petr Balogh.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový trenér cyklokrosařů Petr Dlask

Nový trenér cyklokrosařů Petr Dlask | Foto: Facebookový profil Petra Dlaska

„Čestmír Kalaš skončil po pětadvaceti letech na vlastní žádost a navázat na jeho práci bude hodně složité a těžké,“ uvědomuje si Petr Balogh.

Čestmír Kalaš navíc 50 let vedl táborský cyklistický klub, byl u pořádání 18 světových pohárů, dvou evropských a tří světových šampionátů. To v budoucnu těžko někdo překoná.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čestmír Kalaš skončil po 25ti letech na vlastní žádost a navázat na jeho práci bude hodně těžké,“ uvědomuje si nový šéf českého cyklokrosu Petr Balogh

Převratné změny nabídne také samotná cyklokrosová sezóna. Hned tři pohárové závody TOI TOI Cupu jsou zařazeny do prestižní kategorie C1 a přilákají na start i kvalitní zahraniční konkurenci.

„To bude velká změna a hlavně závod žen bude honorován stejně jako závod mužů. To je pro rozvoj ženského cyklokrosu velký úspěch.“

Mimochodem, vítěz mužského domácího pohárového závodu té prestižní kategorie inkasuje čtyřicet pět tisíc korun, druhý téměř třiadvacet tisíc a třetí 16 500 korun.

Poslední významnou cyklokrosovou změnou je pak obsazení postu reprezentačního trenéra. Po pěti letech skončil Stanislav Bambula a jeho post převzal Petr Dlask. Rád by český cyklokros vrátil znovu na výsluní.

Výsledky nepřijdou hned, upozorňuje reprezentační trenér Petr Dlask

„Každý bude chtít hned výsledky, ale musíme stát nohama na zemi. Bude to třeba otázka sezony nebo dvou. Musíme klukům vštípit přípravu, jako bývala za dob Petra Kloučka. Junioři musí jezdit po závodech venku, být na tréninkových kempech pohromadě a táhnout za jeden provaz. Parta zlepšuje konkurenci i výsledky,“ říká Petr Dlask.

V mužské kategorii věří, že se do formy dostane Radomír Šimůnek, výsledky bude očekávat také od Michaela Boroše nebo Tomáše Paprstky a Jakuba Skály.

Do výsledkových listin by pak měl promluvit úřadující domácí šampion Adam Ťoupalík. Mezi ženami pak Pavla Havlíková nebo Martina Mikulášková. Na prestižních závodech pak není vyloučen start vítězky úvodního Světového poháru Kateřiny Nash.

Pavel Petr, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme