Chodov a Boleslav touží po prvním titulu. V Superfinále narazí na zkušené šampiony

Ve florbalovém Superfinále se o extraligové tituly utkají staří známí proti nováčkům. Těm mají k premiérovým triumfům pomoci znalosti protivníků a zkušenosti z působení právě v dresu soupeře. Zaskočit patnáctinásobného mistra Tatran Střešovice se pokusí jeho někdejší trenér nyní ve službách Mladé Boleslavi - Jan Zahalka. Florbalistky Chodova budou při své premiéře zase sázet na bývalé vynikající hráčky městského rivala - Herbadentu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

FCB Liberec – Tatran Střešovice

FCB Liberec – Tatran Střešovice | Foto: Šárka Sudová

Extraligové soutěže v tuzemsku čeká po vyřazovacích bojích na čtyři vítězné jediné a v boji o titul klíčové utkání - Superfinále. V něm půjde o mistrovské tituly, ale také o divácký rekord, který stanovil předloňský ročník. Do O2 areny přišlo 10 451 fanoušků.

„Nejvýjimečnější projekty, jako třeba Super Bowl, se hrají na jedno jediné utkání. Chtěli jsme vyjít vstříc fanouškům. Laťka a očekávání jsou i letos opravdu vysoké,“ přiznal předseda České florbalové unie Filip Šuman

Přehrát

00:00 / 00:00

V letošním florbalovém Superfinále půjde o mistrovské tituly, ale také divácký rekord

„Pracujeme zhruba se 14 tisíci vstupenkami, věříme, že letošní atmosféra bude výjimečná,“ doplnil Šuman, kterému nahrává mu i složení týmů. Hned tři z nich jsou totiž pražské a jeden je ze středních Čech.

Hegemoni z Tatranu Střešovice a jihoměstského Herbadentu nastoupí proti nováčkům z Mladé Boleslavi a Chodova. Těm mají k vysněnému zisku poháru pomoci lidé velmi dobře obeznámení s chodem klubu, který proti nim nastoupí.

O florbalové Superfinále je velký zájem. Doufáme v rekord, říká Šuman

Číst článek

Na lavičce mladoboleslavských florbalistů totiž působí Jan Zahalka, který s Tatranem získal před časem hned tři mistrovské tituly a dvakrát se s ním představil i v superfinále.

„Vím, co nás čeká a snažím se na to připravit už delší dobu. Navíc se nám povedlo domluvit jednu psychologickou seanci s Marianem Jelínkem,“ prozradil boleslavský trenér Jan Zahalka.

'Superfinále je jiným zápasem'

Debutantky z Chodova budou proti čtyřnásobným šampionkám z Herbadentu také v roli outsidera, ale mají také tajný trumf. Budou totiž sázet nejen na zkušenosti několika florbalistek ještě loni působících právě v rivalovi z Jižního Města.

Navíc, jak připomněla jedna z nich Anet Jarolímová, v semifinále si zvedli sebevědomí vyřazením úřadujících mistryň z Vítkovic.

„Je to úplně jiný zápas, ale zocelila nás těžká předchozí série, atmosféra byla vyhrocenější. V Superfinále nevíte, co se může stát, ale věřím, že to bude show pro diváky i samotné hráčky,“ doufá pětadvacetiletá reprezentantka.

 

Jakub Kanta, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme