Chystali se na jiné soupeře, přesto basketbalisté Nymburka postupují

Basketbalisté Nymburka postoupili do jarní fáze Eurocupu. Jedinému českému celku v soutěži k tomu pomohlo jeho vítězství v posledním - desátém kole nad Sevillou 91:82 po prodloužení. Přitom ještě 6 sekund před koncem základní hrací doby vedli hosté ze Španělska o 2 body.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Balvín (vlevo) ze španělského týmu Baloncesto Sevilla a Petr Benda z ČEZ Basketball Nymburk bojují o míč

Ondřej Balvín (vlevo) ze španělského týmu Baloncesto Sevilla a Petr Benda z ČEZ Basketball Nymburk bojují o míč | Zdroj: ČTK

Těsně před koncem poslední čtvrtiny vyrovnal zápas na 76:76 a poslal zápas do prodloužení. Kdyby se mu to nepovedlo, Nymburk by prohrál čtyři zápasy Eurocupu v řadě a musel by spoléhat na zaváhání soupeřů. „Byl jsem rád, že tam nikdo nebyl. Byla to relativně jednoduchá střela,“ nepřipouštěl si Petr Benda větší emoce.

V pětiminutovém prodloužení už Středočeši na palubovce dominovali, vidět byli hlavně Simmons s Bartoňem, a nakonec porazili španělského soupeře o 9 bodů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vítězné prodloužení v podání nymburských basketbalistů viděl reportér ČRo Jakub Marek

„Nevím, kdybychom dnes hráli proti jejich nejsilnější sestavě, asi bychom těžko mohli pomýšlet na postup, ale na to se nikdo neptá, za 14 dní to nikdo nebude vědět,“ tuší Benda.

„Dlouhou dobu jsme se nedokázali vypořádat s tím, že hrají v jiné sestavě, dva dny jsme se připravovali na někoho jiného a najednou trenér nechal šetřit klíčové hráče. Ale bylo to logické, měli postup zajištěný,“ přiznal 203 centimetrů vysoký pivot.

I přes výhru nemohl být český tým spokojen s výkonem. „Od 2. čtvrtiny jsem měl krizi, která se vracela a odcházela. Asi to byla vůle, podařilo se nám v posledních vteřinách vyrovnat a v prodloužení už to byla zkušenost. Víc jsme chtěli,“ zhodnotil zápas Jiří Welsch.

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme