Cíl splněn, Mirka Knapková si finále na Aiguebelette užije

Elitní čeští skifaři se podle očekávání kvalifikovali na olympijské hry 2016. Dvě místa pro Česko vyjeli na mistrovství světa jak Ondřej Synek, tak úřadující olympijská vítězka Mirka Knapková, která si splnila cíl, se kterým do Francie jela.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslava Knapková v dějišti letošní olympiády

Miroslava Knapková v dějišti letošní olympiády | Foto: Český rozhlas

„Jsem spokojená, že se mi podařil postup do velkého finále mezi nejlepších šest skifařek. Finále si užiju, samozřejmě se budu připravovat co nejlíp, ale jeden z úkolů je splněn,“ pochlubila se po semifinálové jízdě Mirka Knapková.

Oproti loňské sezoně, ve které ji provázely zdravotní problémy a která skončila neúspěchem na MS, vypadá česká olympijská vítězka uvolněněji. V boji o postup mezi nejlepší šestku si s přehledem pohlídala druhou postupovou pozici.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ve finále bude Mirka Knapková bojovat o nejvyšší příčky, boj o medaile si ale především užije, zjistil reportér ČRo Mirko Vasić

„Cítím se o hodně líp. Nemám žádné zdravotní problémy a vím, že mám natrénováno. Na vodě se cítím dobře a všechno to souvisí. Když člověk ví, že má formu a nic ho nebolí, je v pohodě,“ vysvětluje 34letá rodačka z Brna.

Na jezeře Aiguebelette bude v neděli útočit už na svou šestou medaili ze světového šampionátu. Zlato ale získala pouze jednou před čtyřmi lety v Bledu.

Synek i Knapková si na MS pohlídali postup do finále

Číst článek

„Byla bych spokojená, kdyby se mi podařilo zajet dobrý závod. Konkurence je velká, ale budu bojovat o nejvyšší příčky. Uvidíme, jaké bude počasí a jak se mi podaří zregenerovat,“ nechce předvídat.

Právě regenerace je s přibývajícím věkem těžší a těžší. „To mi povídejte,“ potvrzuje se smíchem Mirka Knapková. „Čím je člověk starší, tím regenerace trvá dýl. Ale jak jsem zkušenější, znám pár triků, co na mě zabírají. Vykompenzuje se to.“

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme