ČRo představil projekt Olympijský rok, bude sledovat osm českých sportovců

Za jeden rok a jeden den k tomu začnou v Rio de Janeiru letní olympijské hry. Sportovci, kterých se budou týkat, už jsou ve střehu, možná trochu nervózní a každopádně připraveni vrhnout se do přípravy tak, aby v Brazílii dali svým kariérám dost možná nový rozměr. Český rozhlas to bude po celý rok sledovat a v projektu Olympijský rok zblízka zprostředkuje radosti i trápení osmi českých olympioniků, mezi nimi třeba mistra světa v judu Lukáše Krpálka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odstartoval projekt Olympijský rok, Český rozhlas sportovce představí v časosběrných dokumentech

Odstartoval projekt Olympijský rok, Český rozhlas sportovce představí v časosběrných dokumentech | Foto: Khalil Baalbaki | Zdroj: Český rozhlas

„Zrovna se učím jeden chvat. Je to základní technika, která je spíše pro menší lidi, ale přesto se mi docela daří na to házet,“ svěřil se při představování projektu Krpálek.

„Takže se to snažím naučit tak, abych to v zápase mohl dělat. Judista se musí pořád učit nové věci, protože soupeři ho okoukají a potom není úplně jednoduché se starými technikami vyhrávat,“ dodal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přípravy českých sportovců na LOH v Riu bude sledovat projekt Českého rozhlasu s názvem Olympijský rok. Více o něm zjišťoval Jan Kaliba

Právě život osmi českých olympioniků budou v období jednoho roku před hrami v Riu mapovat reportáže, dokumenty, kniha a audiokniha, které budou výsledkem časosběrného natáčení v rámci společného projektu Českého rozhlasu a Českého olympijského výboru. A nepůjde jen o sport. Lukáš Krpálek se například nedávno oženil.

„Jsem spokojený, jenom zatím nebyl čas si to úplně užít, protože minulý týden jsem se vrátil z Japonska, kde jsme měli přípravný kemp, předtím jsem byl na Evropských hrách v Baku, takže stále někde cestuju,“ řekl.

Podobně a ještě více zblízka Český rozhlas posluchače i čtenáře seznámí i s tenistkou Lucií Šafářovou, pětibojařským olympijským vítězem Davidem Svobodou, atletkou Anežkou Drahotovou, kanoistou Josefem Dostálem, plavkyní Simonou Baumrtovou, vodním slalomářem Vavřincem Hradilkem a šermířem Alexandrem Choupenitchem.

Se zájemci budou během celého roku v kontaktu prostřednictvím speciální mobilní aplikace na webu Českého rozhlasu.

Do olympiády zbývá rok a den. Rio ujišťuje, že všechno zvládne a těší se na turisty

Číst článek

„Vždycky je čas. Když člověk chce a má zájem, tak se nemůže úplně izolovat jenom u oštěpu a tak,“ doporučuje sportovcům oštěpařská šampionka z Helsinek 1952 Dana Zátopková, aby během přípravy dovedli přijít i na jiné než olympijské myšlenky,

Celý rozhovor s ní si můžete poslechnout na našem webu nebo v aplikaci iRadio.

Jan Kaliba, Simona Bartošová, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme