Čtvrtou etapu Tour vyhrál Tony Martin, Zdeněk Štybar dojel na 9. místě

Po včerejší hromadné kolizi se na Tour de France jela další nebezpečná a hodně očekávaná etapa. Velké šance se dávaly Zdeňku Štybarovi, protože 13,3 kilometru se jelo po kostkách, kde mohl uplatnit svoji cyklokrosovou praxi. Český závodník nakonec dojel na 9. místě, z vítězství se radoval Tony Martin.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tony Martin se raduje v cíli 4. etapy Tour de France

Tony Martin se raduje v cíli 4. etapy Tour de France | Zdroj: Reuters

Po Cancellarovi převzal žlutý trikot jeden z největších favoritů na celkové prvenství Christopher Froome.

V prvních sto kilometrech se vytvořila v čele čtyřčlenná skupinka, která si udržovala náskok okolo tři minut. Ani po prvním úseku na kostkách, kterých bylo celkem sedm, se na čele závodu nic nezměnilo.

Na 178. kilometru před nájezdem na druhý ‚pavé‘ úsek už měli uprchlíci náskok pouhých 35 vteřin a vzápětí je balík dojel.

Při třetí jízdě na kostkách o sobě dal poprvé vědět Zdeněk Štybar, který se dostal na čelo závodu a snažil se o únik. Další pokus české závodníka přišel na posledním ‚pavé‘ úseku. Opět se dostal do čela a společně s Nibalim, Thomasem, Froomem, Van Amvermaetem a Degenkolbem si vytvořili desetivteřinový náskok.

Pět kilometrů před cílem byl však peloton opět pohromadě a na čelních pozicích se kromě Štybara začal objevovat i Roman Kreuziger. Na cílové rovince byl pak nejrychlejší Tony Martin, který se také převlékl do žlutého trikotu.

Nejlepší z českých cyklistů byl Zdeněk Štybar na 9. místě, Roman Kreuziger pak projel cílem na 29. pozici.

Cyklistický etapový závod Tour de France - 4. etapa: Seraing - Cambrai (223,5 km):
1. T. Martin (Něm./Etixx-Quick-Step) 5:28:58, 2. Degenkolb (Něm./Giant), 3. Sagan (SR/Tinkoff-Saxo), 4. Van Avermaet (Belg./BMC), 5. Boasson Hagen (Nor./Team MTN), 6. Bouhanni (Fr./Cofidis), 7. Guarnieri (It./Kaťuša), 8. Gallopin (Fr./Lotto), 9. Štybar (ČR/Etixx-Quick-Step), 10. Coquard (Fr./Europcar), ...29. Kreuziger (Tinkoff-Saxo) všichni -3, 63. Bárta (ČR/Bora-Argon 18) -3:23, 174. König (ČR/Sky) -16:53.

Průběžné pořadí: 1. T. Martin 12:40:26, 2. Froome (Brit./Sky) -12, 3. Van Garderen (USA/BMC) -25, 4. Gallopin (Fr./Lotto) -38, 5. Sagan -39, 6. Van Avermaet -40, 7. Urán (Kol./Etixx-Quick-Step) -46, 8. Contador (Šp./Tinkoff-Saxo) -48, 9. Thomas (Brit./Sky) -1:15, 10. Štybar -1:16, ...15. Kreuziger -2:03, 46. Bárta -9:49, 126. König -19:54.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme