Čtvrtý triumf pro Tonyho Martina. Němec znovu ovládl časovku na mistrovství světa

Němec Tony Martin vyhrál počtvrté v kariéře časovku na mistrovství světa v silniční cyklistice. V katarském Dauhá porazil o 45 sekund Bělorusa Kirijenku, třetí skončil Španěl Castroviejo. Čech Daniel Turek skončil se ztrátou 5 minut na 44. místě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Své působení v týmu Ettix-Quick-Step zakončil 31letý Tony Martin dvěma zlatými medailemi. Tři dny po vítězství v týmové časovce vyhrál i tu individuální, navíc s obrovskou převahou. V cíli 40 kilometrů dlouhé trati v katarském Dauhá měl náskok 45 vteřin.

„Profil pro mě byl jako dělaný. Připravoval jsem se ještě před tím, než jsem sem přijel a s týmem jsme tu strávili celý týden. Závod jsem si užíval i s vědomím, že jsem měl na mezičasech nejlepší výkon,“ radoval se po dojetí posledního jezdce Tony Martin.

Na druhém místě skončil obhájce časovkářského titulu Vasil Kirijenka z Běloruska, třetí dojel další zkušený závodník, Španěl Jonathan Castroviejo, ten už ale měl více než minutovou ztrátu.

31letý „Panzerwagen“ Martin vyhrál časovku na MS už počtvrté a v počtu titulů dorovnal legendárního Fabiena Cancellaru, který ukončil kariéru triumfem na olympijských hrách v Riu.

„Vždycky jsem říkal, že tituly nepočítám, je důležité být mistrem světa v tu chvíli. Těším se, že příští rok budu jezdit v duhovém,“ těší se na příští sezonu v dresu stáje Kaťuša.

Zkušenější cyklisté v Dauhá v závěru překonali ty mladší. V průběžném pořadí dlouho vedl teprve 22 Ir Ryan Mullen. Překonali ho až čtyři jezdci v závěru startovního pole, nakonec skončil pátý, minutu a 21 sekund za Martinem a pouhých 11 sekund od medaile.

Jediným Čechem na startu byl Daniel Turek, který skončil s více než pětiminutovou ztrátou na 44. místě.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme