Čtyřkajak Dostálovi pomáhá, jako první bude obhajovat titul v 'singlu'

Josef Dostál má před sebou na mistrovství světa rychlostních kanoistů v Miláně finálový závod na 1000 metrů. Bude na něm obhajovat zlato a i šesté místo mu zajístí účast v Riu. Ambice jsou ale medailové a pomoci může i to, že čtyřkajak, jehož je členem, dnes nezávodí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Dostál bude na MS v Miláně bojovat o medaili jako singlista i jako člen čtyřkajaku

Josef Dostál bude na MS v Miláně bojovat o medaili jako singlista i jako člen čtyřkajaku | Foto: František Kuna | Zdroj: Český rozhlas

„Voda ve čtyřkajaku víc jede, tak mám občas problémy se s tím srovnat na singlu. Jak s klukama jdeme stejně do záběrů, tak mi to pak chybí. Nemůžu si na singl posadit další tři, to bychom se potopili," vtipkuje Josef Dostál při srovnání svých dvou disciplín.

„Musím se nějak srovnat, abych nevypadával do vody,“ vysvětluje už s vážnější tváří dvoumetrový český kajakář.

Přehrát

00:00 / 00:00

Závodění na čtyřkajaku a jednotlivě srovnal Josef Dostál s reportérem ČRo Františkem Kunou

I když Josef Dostál před šampionátem skromně říkal, že se chce dostat hlavně do finále A, je velkým adeptem i na zlato, které obhajuje. Stejně jako na čtyřkajaku, který ale porazil konkurenci o tři čtvrtiny lodě a má tak dnes volno.

Celkově je prý singlkajak a čtyřkajak pro Dostála vyhovující kombinací. „Zatím mi čtyřkajak k singlu pomáhá. Na ‚čtveráku‘ jedeme krásný, dlouhý a táhlý záběr a většinou jezdíme nižší frekvence než ostatní. Podobně pak jedu i na singlu. Dokážu si vodu pěkně chytit a jede se mi líp,“ svěřuje se Josef Dostál.

O celkovém výsledku Josefa Dostála v individuální disciplíně bude jasné těsně před 11. hodinou, kdy nastoupí do finále na kilometru. To čeká i kanoistu Martina Fuksu, který bude chtít vylepšit stříbro z loňska.

 

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme