Čtyřkajak postoupil na EH přímo do finále, stolní tenistky se utkají o bronz

Český čtyřkajak ve složení Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba postoupil na Evropských hrách v Baku třetím nejrychlejším časem z rozjížděk přímo do úterního finále. O bronzové medaile si v pondělí zahrají stolní tenistky. Renáta Štrbíková, Iveta Vacenovská a Hana Matelová ve čtvrtfinále zdolaly Francii, v semifinále ale podlehly Německu 0:3.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Člen českého čtyřkajaku Daniel Havel v dějišti kanoistických soutěží EH v Mingačerivu

Člen českého čtyřkajaku Daniel Havel v dějišti kanoistických soutěží EH v Mingačerivu | Foto: Michal Jurman

Mistři světa z loňského roku a bronzová čtyřka z olympijských her v Londýně se na přímý postup na dráze v Mingačeviru nadřela. „Dráha nám v rozjížďce ukázala, že umí být celkem neregulérní,“ řekl Daniel Havel.

„V první polovině se nám jelo lehce, věřili jsme, že se soupeřům ještě vzdálíme, ale chytili jsme na kormidlo trávu, které tam plave docela dost, a loď nám to zpomalilo. Nakonec jsme museli bojovat i o poslední postupové místo do finále,“ dodal člen české posádky.

V pondělním programu bude mít česká rychlostní kanoistika hned dvě velké naděje na individuální medaili.

Vítězstvím v rozjížďce si postup do finále zajistil singlkanoista Martin Fuksa. To se podařilo na stejné, tedy kilometrové trati, ještě kajakáři Josefu Dostálovi, který i přes problémy na startu a následné napomenutí od rozhodčích skončil v semifinále třetí.

„Jelo se mi dobře. Pokaždé, když vedete rozjížďku, tak je to takové hlídání, většinou se zrychluje až na konci. Nejel jsem ani nějak extra naplno, byla to pohodová jízda,“ řekl po rozjížďce Fuksa, stříbrný medailista z této trati z loňského mistrovství světa.

Martin Fuksa zatím může v Mingačeviru zářit po postupu do finále spokojeností | Foto: Michal Jurman

O medaile pojedou také deblkanoisté Jaroslav Radoň s Filipem Dvořákem a deblkajakáři Jakub Špicar a Patrik Kučera, kteří skončili v rozjížďce na třetí příčce.

Stolní tenistky Renáta Štrbíková, Iveta Vacenovská a Hana Matelová překvapily už v sobotu, kdy z turnaje překvapivě vyřadily Rakušanky. Dnes dopoledne si poradily i s týmem Francie.

Odpoledne nastoupily proti favorizovaným Němkám, které na premiérovém ročníku Evropských her neztratily jediný bod, a to nezměnily ani české reprezentantky.

Ze tří českých tritlonistů skončil nejlépe na 22. místě František Linduška, karatistka Veronika Mišková ze skupiny do semifinále nepostoupila. Na kontě měla jednu výhru a dvě porážky.

Michal Jurman, Marek Augustin, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme