Cyklista Sagan přestoupil do týmu Bora. Smlouvu podepsal na tři roky

Cyklistický tým Bora oznámil, že ho od příští sezony posílí slovenský cyklista Peter Sagan. Německá stáj tímto ukončila několikatýdenní spekulace o možném příchodu pětinásobného vítěze bodovací soutěže Tour de France, jenž doposud hájil barvy týmu Tinkoff. Sagan s německým týmem, který se příští rok stane týmem World Tour, podepsal smlouvu na tři roky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peter Sagan si terénní závod vyzkoušel nedávno v Teplicích

Peter Sagan si terénní závod vyzkoušel nedávno v Teplicích | Foto: David Kalvas | Zdroj: Český rozhlas

„Je pro nás velkou poctou, že můžeme v našem týmu přivítat nejpopulárnějšího cyklistu současnosti. Myslím, že Peterova důvěra v nás potvrzuje, že jsme udělali v posledních letech hodně práce a že jsme získali dobrou reputaci v pelotonu,“ prohlásil v tiskovém prohlášení manažer stáje Bora Ralph Denk.

Slovenský cyklista Peter Sagan je považován za jednoho z nejlepších silničních cyklistů této doby, což potvrdil i ziskem dalšího zeleného trikotu pro nejlepšího sprintera na nedávno skončené Tour de France.

Šestadvacetiletý Sagan, který ve své kariéře vyhrál sedm etap na Tour de France, na konci sezony po dvou letech opustí stáj Tinkoff poté, co tento ruský tým končí svou činnost.

V novém týmu, kde se potká i s českým cyklistou Janem Bártou, by si podle informací serveru iDNES.cz měl přijít na šest milionů eur ročně.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme