Cyklistickou časovku týmů na mistrovství světa ovládla stáj Ettix-Quick-Step

Časovku družstev na mistrovství světa v silniční cyklistice v Dauhá vyhráli jezdci belgického týmu Etixx-Quick-Step před obhájci titulu z americké stáje BMC. Třetí skončila australská Orica-BikeExchange. Etixx-Quick-Step dosáhl na třetí triumf po letech 2012 a 2013.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Leopold König se časovky týmu nakonec nazúčastnil

Leopold König se časovky týmu nakonec nazúčastnil | Zdroj: ČTK

Izraelský tým Cycling Academy s jediným českým zástupcem v dnešním závodu Danielem Turkem skončil dvanáctý. Mezi ženami si pro titul dojely členky nizozemského týmu Boels Dolmans.

Prvenství pro belgickou stáj miliardáře Zdeňka Bakaly, jejíž barvy oblékají Zdeněk Štybar s Petrem Vakočem, vyjeli v dramatické přetahované s BMC Bob Jungels, Marcel Kittel, Yves Lampaert, Tony Martin, Niki Terpstra a Julien Vermote.

Vítězné družstvo vystoupilo opět na vrchol po loňském stříbru a třetí příčce z roku 2014, když 40 kilometrů dlouhou trať ujelo za 42 minut a 32 vteřin, tedy průměrnou rychlostí přes 56,4 kilometru v hodině.

O zkompletování hattricku usilující sestava BMC (Rohan Dennis, Stefan Küng, Daniel Oss, Taylor Phinney, Manuel Quinziato a Joseph Rosskopf) vítěze po celý závod naháněla. Na prvním mezičasu ztrácel americký tým přes tři vteřiny, po dvou třetinách trati pouhých sedm setin. V cíli byl ale rozdíl téměř dvanáctivteřinový.

Britská stáj Sky, která byla jedním z favoritů na pódiové umístění a v jejímž dresu se měl představit i Leopold König, skončila čtvrtá. König jen pár hodin před startem šampionátu odstoupil kvůli nemoci a nepojede ani individuální časovku.

O triumf stáje Boels Dolmans v závodě žen se postaraly Chantal Blaaková, Karol-Ann Canuelová, Lizzie Deignanová, Christine Majerusová, Evelyn Stevensová, Ellen Van Dijková. Vrátily porážku formaci Canyon-SRAM, s níž před rokem v Richmondu prohrály o šest vteřin.

Tentokrát byly o 48 vteřin rychlejší, přestože na mezičasu po první třetině čtyřicetikilometrové trati měly navrch obhájkyně titulu. Třetí skončil tým Cervélo Bigla s téměř dvouminutovým mankem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme